ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
25 Νοεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Καθιέρωση κανόνων για δίκαιο εμπόριο στο πλαίσιο του ΠΟΕ.

Αθήνα, 25/11/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης κανόνων που προάγουν ένα δίκαιο εμπόριο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου αναφέρθηκε σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 23/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής “η αναπτυξιακή ατζέντα της Ντόχα οφείλει να αποσκοπεί στην οικονομική μεγέθυνση, στη θέσπιση κανόνων για τη διευκόλυνση ενός δίκαιου εμπορίου και στη μείωση των ανισομερειών στο διεθνές σύστημα εμπορικών συναλλαγών. Ωστόσο αυτό που τελικά συμβαίνει στην πράξη είναι η πλήρης και άνευ όρων απελευθέρωση του εμπορίου που οδηγεί στην αποβιομηχάνιση, στη μείωση της απασχόλησης και στις οικονομικές κρίσεις”.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Παράλληλα, ζημιωμένοι βγαίνουν και οι αγρότες ενώ επιπλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου όχι μόνο χαρακτηρίζεται από βαθύ δημοκρατικό έλλειμμα αλλά απέτυχε να συμβάλλει στην αποτροπή της χρηματοπιστωτικής κρίσης”.

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε ότι είναι επομένως αναγκαίο να διαμορφωθούν δίκαιοι και ισορροπημένοι εμπορικοί κανονισμοί που να υπηρετούν την κοινωνική δικαιοσύνη. Επιπλέον, θα πρέπει κάθε κράτος να διατηρεί την κυριαρχία του στη ρύθμιση των οικονομικών του σχέσεων καθώς και την κατανομή των πόρων του στους διάφορους δημόσιους τομείς για να μπει έτσι φραγμός στην κερδοσκοπία των μεγάλων επιχειρήσεων που επιτυγχάνεται μέσω των ανισομερών εμπορικών σχέσεων και συναλλαγών.

 Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ