ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
13 Δεκεμβρίου 2017

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Εργαλείο αρπαγής της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας το Ταμείο Γιούνκερ

Στρασβούργο, 13/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Εργαλείο αρπαγής της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας το Ταμείο Γιούνκερ

Σε εργαλείο αρπαγής της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας εξελίσσεται το περίφημο Ταμείο Γιούνκερ κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  χθες 12/12/2017 σε ομιλία του με θέμα την παράταση λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, γνωστού ως Ταμείου Γιούνκερ.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «ο βίος και η πολιτεία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα έχει εγείρει έντονες αντιδράσεις κι’ αυτό γιατί αντί να συμβάλει στην αύξηση των επενδύσεων, αντί να συμβάλει στην προσθετικότητα, έχει μετατραπεί σε εργαλείο χρηματοδότησης της αρπαγής της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τις πολυεθνικές των δανειστών και κυρίως της Γερμανίας».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Έτσι η Fraport στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, χρηματοδοτήθηκε με δάνειο 280 εκατομμυρίων ευρώ ποσό που με τη μόχλευση έφτασε τα 400 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι η Fraport να αρπάξει αντί πινακίου φακής 14 Ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. Ομοίως η Cosmote, η θυγατρική της κρατικής Deutsche Τelekom, χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων με 450 εκατομμύρια ευρώ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Με τα μνημόνια λοιπόν επιβλήθηκαν ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών επιχειρήσεων, τις οποίες λεηλατούν κρατικές γερμανικές επιχειρήσεις με δανειακά κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων. Ντροπή!».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

 

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ