ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
28 Νοεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Εδώ και τώρα να μπει τέλος στη φοροδιαφυγή.

Αθήνα, 28/11/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Στο μείζον ζήτημα της φοροδιαφυγής και  φοροαποφυγής των πολυεθνικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 24/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «τα περισσότερα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήττονται από την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή. Και κύριοι πρωταγωνιστές σ’ αυτού του είδους τις πρακτικές έχουν αποδειχθεί οι πολυεθνικές επιχειρήσεις».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ειδικότερα η φοροαποφυγή από πολυεθνικές έχει ως αποτέλεσμα μηδενικά φορολογικά έσοδα για τα κέρδη που έχουν σε ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες και διάβρωση της εθνικής φορολογικής βάσης. Επιπλέον οι εταιρείες αυτές μέσω των ενδοομιλικών συναλλαγών, αποφεύγουν την καταβολή φόρων για τα κέρδη τους δημιουργώντας έτσι κοινωνικές ανισότητες και επηρεάζοντας αρνητικά τους προϋπολογισμούς των κρατών».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Ωστόσο απέναντι στις φορολογικές αποφάσεις τύπου tax ruling, καλούνται όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν μέτρα προκειμένου οι πολυεθνικές να πάψουν να στρέφονται σε φορολογικούς παραδείσους και να φοροαποφεύγουν στην Ολλανδία ή στο Λουξεμβούργο μέσω των Luxleaks. Τέλος θα πρέπει τα κέρδη των πολυεθνικών να φορολογούνται εκεί όπου πραγματοποιούνται».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ