ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
6 Οκτωβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς τη διαγραφή του χρέους.

Στρασβούργο, 6/10/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς τη διαγραφή του χρέους τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 5/10/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, οι τοπικές αρχές στις αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, το χτύπημα της φτώχειας και την εξάλειψη της πείνας.

Η ανάθεση σημαντικού ρόλου στην τοπική αυτοδιοίκηση σε θέματα ανάπτυξης υπηρετεί την οικονομική δημοκρατία, την αποκέντρωση, την εγγύτητα, την επικουρικότητα και τη λαϊκή συμμετοχή.

Το μοντέλο αυτό έχει ιδιαίτερη αξία, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, ιδιαίτερα στον σύγχρονο κόσμο που χαρακτηρίζεται από την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τη συμμετοχή των πολιτών.

Όμως, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, για να δημιουργηθεί ανάπτυξη απαιτούνται πόροι για την χρηματοδότηση των τοπικών αρχών. Πόροι οι οποίοι δεν υπάρχουν, αφού ο προϋπολογισμός των αναπτυσσόμενων κρατών πηγαίνει για την εξόφληση των κρατικών χρεών προς τους διάφορους τοκογλύφους δανειστές.

Για το λόγο αυτό, κατέληξε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής πρέπει να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για διαγραφή του χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών.

Αναφερόμενος στη διαδικασία διαγραφής του χρέους στο πλαίσιο της Ευρωζώνης ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί  τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη ο Κανονισμός 472/2013 που προβλέπει τη διενέργεια λογιστικού ελέγχου και  τη συνακόλουθη διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ