ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
24 Σεπτεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση αποζημίωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Κασσάνδρας.

Βρυξέλλες, 24/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση αποζημίωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων του Δήμου Κασσάνδρας ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή χθες Τετάρτη 23/9/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που έπληξαν το Δήμο Κασσάνδρας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής είχαν σαν αποτέλεσμα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμιού, να πλημμυρίσουν ξενοδοχεία και σπίτια στη Σίβηρη και να σημειωθούν σημαντικές ζημιές στο Αλιευτικό Καταφύγιο στη Φώκαια.

Στη Ερώτησή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι αναφορικά με το μέγεθος της καταστροφής, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Άφυτο από τους χείμαρρους που σχηματίστηκαν στην περιοχή παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια. Η Πυροσβεστική προχώρησε σε άντληση υδάτων από κατοικίες , ενώ διέσωσε και πέντε άτομα που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Επίσης, εξαιτίας των πρωτοφανών καταστροφών ο Δήμος Κασσάνδρας κάλεσε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής να καταθέτουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος των ζημιών από την θεομηνία.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καταλήγει ρωτώντας την Επιτροπή  ποια μέτρα υπέρ των ως άνω πληγέντων κατοίκων και επιχειρήσεων του Δήμου Κασσάνδρας προτίθεται να εγκρίνει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ