ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΟΜΙΛΙΕΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
29 Νοεμβρίου 2017

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Διαχρονικές οι πολιτικές ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Βρυξέλλες, 29/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΒΙΝΤΕΟ

Τη διαχρονική εγκληματική αμέλεια και ευθύνη των διαδοχικών Ελληνικών κυβερνήσεων και της Περιφέρειας Αττικής που επέτρεψαν το μπάζωμα των ρεμάτων και δεν προχώρησαν στην εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων κατήγγειλε μιλώντας στις 29/11/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η Δυτική Αττική και ειδικότερα η πόλη της Μάνδρας ζει μια ανείπωτη τραγωδία καθώς 23 συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας, αθώα θύματα, πνίγηκαν στις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου. Πλημμύρες που προκλήθηκαν από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, μια θεομηνία η οποία έπληξε την περιοχή».
Και ο Νότης Μαριάς αφού αναφέρθηκε στις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των διαδοχικών κυβερνήσεων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, συνέχισε εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στους οικείους των θυμάτων των φονικών πλημμυρών.
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Όπως ήδη πράξαμε και στις 15 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ζητούμε για άλλη μια φορά από την Επιτροπή σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες που ξεσπιτώθηκαν και έχασαν τις περιουσίες τους».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ