ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
13 Οκτωβρίου 2018

Νότης Μαριάς: Στήριξη της ΕΕ προς την UNRWA αλλά και έλεγχος στη λειτουργία της

 

Αθήνα, 13/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Τη στήριξη της ΕΕ προς την UNRWA, δηλαδή την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του Ο.Η.Ε για τους Παλαιστίνιους στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση των ΗΠΑ να σταματήσουν τη δική τους συγχρηματοδότηση ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του Ο.Η.Ε για τους Παλαιστίνιους στη Μέση Ανατολή έχει ένα σημαντικό έργο τα τελευταία 70 χρόνια. Δραστηριοποιείται στο Λίβανο, στην Συρία, στην Δυτική Όχθη, στην Λωρίδα της Γάζας και είναι σίγουρο ότι έχει δώσει σημαντικές υπηρεσίες. Στηρίζει ευάλωτα πρόσωπα, στηρίζει την παιδεία, την μόρφωση και είναι σίγουρο ότι η μείωση της χρηματοδότησής της και τα προβλήματα στην λειτουργία της θα επηρεάσουν όπως ακούστηκε τουλάχιστον 500.000 μαθητές και 400.000 αρρώστους».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει έλεγχος, διαφάνεια, λογοδοσία στην λειτουργία της UNRWA, αλλά δεν μπορεί να είναι και η αιτιολογία για να σταματήσει η λειτουργία της. Θεωρώ ότι ορθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την λειτουργία της UNRWA και καλό θα είναι και οι Αραβικές χώρες οι οποίες χρηματοδοτούν με δισεκατομμύρια ευρώ ποδοσφαιρικές ομάδες στο Αγγλικό και Γαλλικό πρωτάθλημα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσουν την UNRWA».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ