ΑΡΘΡΑΝΕΑ
18 Ιουλίου 2023

Νότης Μαριάς: Σουλτάνος για άλλη μια φορά στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν με την πολιτική του «πάρτα όλα»

Σουλτάνος για άλλη μια φορά στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν. Χωρίς επί της ουσίας να παραχωρήσει τίποτε σε σχέση με τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας κατάφερε να λύσει υπέρ του το ζήτημα των μαχητικών αεροσκαφών F-16 αλλά και να αναθερμάνει τις οικονομικές του σχέσεις με την ΕΕ.

Βέβαια ο Ερντογάν πιστός στην τακτική του κρατάει τον «τελευταίο άσσο στο μανίκι» αφού πρώτα αναμένει να ξεπαγώσει πράγματι η πώληση των 40 νέων F-16  από τις ΗΠΑ στην Τουρκία καθώς και ο  εκσυγχρονισμός άλλων 80 F-16 και μετά προτίθεται να δρομολογήσει την κύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε δήλωσε ότι η κύρωση της σουηδικής ένταξης στο ΝΑΤΟ θα γίνει από την τουρκική εθνοσυνέλευση τον ερχόμενο Οκτώβριο (https://economico.gr  13/7/2023) στέλνοντας μήνυμα στο Αμερικανικό Κογκρέσο ότι είναι αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τουρκικό o.k στην σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον σε μια ένδειξη πρωτοφανούς διγλωσσίας δήλωσε ότι η Τουρκία δεν προτίθεται ποτέ να χρησιμοποιήσει τα F-16 κατά της Ελλάδας!!! Διερωτάται βέβαια εύλογα κανείς έναντι ποιου άραγε η Άγκυρα προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα 120                  F-16; Κατά των Κούρδων; Έτσι το δούλεμα εκ μέρους του Ερντογάν πάει σύννεφο με τις ΗΠΑ και την ΕΕ να κάνουν πλέον ότι δήθεν δεν καταλαβαίνουν.

Ερντογάν, Σαρλ Μισέλ και βοήθεια μαμούθ από την ΕΕ

Η αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας είναι σημαντική για την Άγκυρα. Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό εμπόριο υπηρεσιών ΕΕ-Τουρκίας  το 2021 ανήλθε σε 24,2 δις ευρώ, ενώ η λειτουργία της τελωνειακής ένωσης οδήγησε τις συνολικές εμπορευματικές συναλλαγές ΕΕ-Τουρκίας το 2022 στο ύψος των 198,1 δις ευρώ.

Έτσι η συνάντηση Ερντογάν στις 10 Ιουλίου 2023 με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Σύμφωνα λοιπόν με τον τουρκικό τύπο και μεσούσης της τριμερούς συνάντησης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Σουηδίας, ο σουλτάνος διέκοψε την τριμερή και συναντήθηκε με τον Σαρλ Μισέλ (www.dailysabah.com 10/7/2023) προφανώς προκειμένου να διασφαλίσει το πακέτο που ζητούσε από την ΕΕ. Και αυτό δεν ήταν άλλο από την αναθέρμανση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας η οποία είχε παγώσει με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης καθώς επίσης και την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς βίζα. Και αφού διασφάλισε αυτά που ήθελε από τις Βρυξέλλες επέστρεψε για να συνεχίσει την τριμερή με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σαρλ Μισελ με ανάρτησή του στο Twitter  επισήμανε ότι προχωρά η εκ νέου ενεργοποίηση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα «διέρρευσαν πληροφορίες» ότι ήδη συμφωνήθηκε να ξεπαγώσουν ορισμένα κεφάλαια της ενταξιακής διαπραγμάτευσης ΕΕ-Τουρκίας και φυσικά να πέσει και το σχετικό «ευρωπαϊκό παραδάκι». Έτσι όπως έχουμε ήδη αναλύσει (www.notismarias.gr 7/6/2021) η Τουρκία αναμένεται να ενθυλακώσει μέσω της προενταξιακής βοήθειας ΜΠΒ ΙΙΙ κονδύλια ύψους 5 δις ευρώ που με τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων θα φτάσουν τα 15 δις ευρώ, συν επιπλέον 6 δις ευρώ για το προσφυγικό συν άλλα κονδύλια λόγω ένταξής της σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα συν αξιοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης από τους τουρκικούς επιχειρηματικούς ομίλους κλπ. Επιπλέον απ΄ ό,τι φαίνεται δρομολογείται και η χορήγηση δανείου-μαμούθ στην Άγκυρα ύψους τουλάχιστον 30 δις ευρώ μέσω του γνωστού σχήματος της Μακροοικονομικής Χρηματοδοτικής Συνδρομής («ΜΧΣ»), δάνειο που ήταν στα σκαριά από το 2021, όπως είχαμε αποκαλύψει σε σχετικό μας άρθρο στις 7 Ιουνίου 2021 (www.notismarias.gr 7/6/2021) και το οποίο σκάλωσε καθώς η Άγκυρα αφενός είχε εντείνει τις απειλές της κατά της Ελλάδας και αφετέρου στη συνέχεια άρχισε να ερωτοτροπεί με τη Μόσχα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.  Έτσι δεν ήταν καθόλου τυχαία η συνάντηση του τούρκου υπουργού Οικονομικών Mehmet Şimşek με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας Paolo Gentiloni στο περιθώριο της Συνεδρίασης των G-20 στην Ινδία μια εβδομάδα μετά (www.dailysabah.com 17/7/2023).

Ερντογάν, Μπάιντεν, F-16 και δάνειο στην Τουρκία 13 δις δολάρια από το ΔΝΤ και μάλιστα χωρίς μνημόνιο

Την επομένη ημέρα στις 11 Ιουλίου 2023 ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μπάιντεν στον οποίο μάλιστα «κάνοντας και λίγη πλάκα» του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κομπορρημονώντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος ως νεοεκλεγείς τούρκος Πρόεδρος ούτως ή άλλως θα είναι στα πράγματα για την επόμενη πενταετία, με τον Μπάιντεν να καταπίνει κυριολεκτικά «το τρολάρισμα» και να ευχαριστεί τον σουλτάνο για την θετική του στάση έναντι της σουηδικής ένταξης στο ΝΑΤΟ (www.dailysabah.com 11/7/2023). Ταυτόχρονα ο Αμερικανός Πρόεδρος «έκανε γαργάρα» τις διάφορες απειλές που κατά καιρούς είχε εκτοξεύσει κατά της Άγκυρας για τους ρωσικούς S-400, ενώ έσπευσε ασμένως να διαβεβαιώσει τον Ερντογάν ότι είναι εξασφαλισμένη δήθεν η πώληση των F-16 στην Τουρκία χωρίς όρους μάλιστα. Με τον τρόπο αυτόν ο κατ΄ ευφημισμόν «κύριος Μπαϊντενόπουλος»  άδειασε όχι μόνο την Αθήνα αλλά και τους χιλιάδες Ελληνοαμερικανούς που τον συνέδραμαν προκειμένου να εκλεγεί στον αμερικανικό προεδρικό θώκο καθώς τους είχε υποσχεθεί ότι θα στήριζε αποφασιστικά την Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών, οι οποίες πλέον θα είναι ακόμη πιο άμεσες αφού η Άγκυρα θα εξοπλιστεί σαν αστακός με τα νέα F-16. Βέβαια ο Μπάιντεν στις 9 Ιουλίου 2023 σε συνέντευξή του στο CNN (https://edition.cnn.com/2023/07/09) είχε φροντίσει να προϊδεάσει την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ λέγοντας ότι πασχίζει να συγκροτήσει κάποιου είδους Κοινοπραξία (consortium) σε σχέση με Ελλάδα και Τουρκία, με την Αθήνα να αγοράζει τα F-35 και την Άγκυρα να αγοράζει με τη σειρά της τα F-16 (www.euractiv.com 11/7/2023).

Και το κερασάκι στην τούρτα η δρομολόγηση με τις ευλογίες του Μπάιντεν της χορήγησης εκ μέρους του ΔΝΤ δανείου προς την Τουρκία με την μορφή πιστωτικής γραμμής ύψους 13 δις δολαρίων και μάλιστα χωρίς μνημόνιο (Εστία 17/9/2023, σελ.1 & 5).

Την είδηση μετέδωσε από τη Νέα Υόρκη πρώτο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass (https://tass.com 14/7/2023), για να αναπαραχθεί στη συνέχεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (https://www.agenzianova.com 14/7/2023) αλλά και στην Ελλάδα (Εστία 15/7/2023 σελ.1 & 5).  Σύμφωνα λοιπόν με ανάρτηση του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού δημοσιογράφου Seymour Hersh «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται να δεσμεύτηκε να παράσχει στην Τουρκία οικονομική βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ύψους 11-13 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αντάλλαγμα τη συναίνεση της Άγκυρας να παραχωρήσει στη Σουηδία ένταξη στο ΝΑΤΟ». Ο  Seymour Hersh επικαλούμενος ανώνυμες πηγές ανάρτησε την είδηση στον ιστότοπό του παραθέτοντας και δήλωση αξιωματούχου ο οποίος έχοντας άμεση γνώση της συναλλαγής  επισήμανε: «Ο Μπάιντεν έπρεπε να έχει μια νίκη και η Τουρκία βρίσκεται σε οξύ οικονομικό στρες».

Και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών καθώς Mehmet Şimşek και Janet Yellen συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνεδρίασης των G-20 στην Ινδία (www.dailysabah.com 17/7/2023). Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας (CBRT) Hafize Gaye Erkan και «ο νοών νοείτω».

Από κοντά Μελόνι, Σάντσες και Τριντό

Όμως και οι σύμμαχοι μας οι ευρωπαίοι δεν πήγαν πίσω. Ο Ερντογάν συναντήθηκε με την  Μελόνι  (www.aa.com.tr 11/7/2023)  η οποία πριν από την εκλογή της είχε ακούσει «τα εξ αμάξης» από τον τουρκικό τύπου,  αλλά και με τον Ισπανό πρωθυπουργό, τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσες ο οποίος βρίσκεται σε αποδρομή μιας και η ισπανική δεξιά έρχεται με φόρα. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες από τη συνάντηση Σάντσες-Ερντογάν (www.dailysabah.com 12/7/2023). Μήπως έχει αυτό άραγε σχέση με την επικείμενη ισπανοτουρκική συμφωνία για πώληση και δεύτερου «αεροπλανοφόρου» από τη Μαδρίτη στην Άγκυρα και  μάλιστα αναβαθμισμένου όπως είχε δηλώσει ο Ερντογάν; (https://apa.az/en 19/4/2023).

Αντίθετα από τη συνάντηση του Ερντογάν με τον καναδό πρωθυπουργό Τριντό είχαμε βροχή ειδήσεων με ποιο σημαντική την απόφαση του Καναδά να παύσει πλέον η απαγόρευση πώλησης όπλων και άλλου στρατιωτικού υλικού από τον Καναδά στην Τουρκία. Έτσι πλέον η Τουρκία θα συνεχίσει να προμηθεύεται σημαντικά τεχνολογικά εξαρτήματα από τον Καναδά τα οποία είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό των τουρκικών drones Bayraktar TB2 (www.dailysabah.com 14/7/2023).

Επίσης ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίτσι Σούνακ (www.aa.com.tr 11/7/2023).

 

Και «συγχωροχάρτι» στον Ερντογάν από τη Μόσχα!!!

Ταυτόχρονα η Μόσχα παρά το προσωρινό της «άδειασμα» από την Άγκυρα με δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα «έδειξε κατανόηση» προς τον Ερντογάν μιας και η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπορούσε κατά τη Μόσχα να πράξει διαφορετικά σε σχέση με την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ (https://tass.com 14/7/2023). Και σαν να μην έφτανε αυτό το Tass επανέρχεται δίνοντας «συγχωροχάρτι» στον Ερντογάν καθώς με πηχυαίους τίτλους προβάλλει τη δήλωση του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Fahrettin Altun σύμφωνα με την οποία «η Τουρκία υποστηρίζει την επέκταση του ΝΑΤΟ για να διασφαλίσει τη σταθερότητα στον κόσμο»!!! (https://tass.com 16/7/2023).

Ερντογάν, Μητσοτάκης και στο βάθος Θράκη και «Πρέσπες του Αιγαίου»

Σε σχέση με την ελληνοτουρκική προσέγγιση η Άγκυρα προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμφανίσει την Αθήνα ως δήθεν «ικέτιδα» της ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο πλευρών. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικός ο τίτλος της Daily Hurriyet που τονίζει ότι δήθεν η Ελλάδα επιζητά την προσέγγιση με την Τουρκία (www.hurriyetdaily.com 12/7/2023). Από την άλλη πλευρά η Daily Sabah σε εκτεταμένο άρθρο της αναλύοντας την νέα ελληνοτουρκική προσέγγιση και την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις         12 Ιουλίου 2023 επισήμανε με νόημα ότι η Τουρκία παραμένει σταθερή στις θέσεις της τονίζοντας ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν δήθεν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Επιπλέον κατέγραψε και τις άλλες πάγιες τουρκικές θέσεις όπως είναι η αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών αλλά και η απειλή του Ερντογάν ότι «οι Τούρκοι θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ» (www.dailysabah.com 12/7/2023).  Και η Άγκυρα δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά αλλά άνοιξε και θέμα Θράκης καθώς σύμφωνα με το Anadolu, «ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τη Δυτική Θράκη και για τo ζήτημα των μουφτήδων» (www.pontosnews.gr 14/7/2023). Στη συνέχεια «διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας έθεσε αυτό το θέμα αλλά διαρρέουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν το συζήτησε» (www.902.gr 14/7/2023).

Πλην όμως η τουρκική πλευρά επιμένει ότι ανατέθηκε στους πρέσβεις και τους υπουργούς των δύο χωρών να ξεκινήσουν συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα αυτό (www.dailysabah.com 14/7/2023) με την τουρκική πλευρά να συνεχίζει προκλητικά να μιλά για δήθεν τουρκική μειονότητα στη  Θράκη.  Επιπλέον ο ίδιος ο Ερντογάν αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  δήλωσε: «Ως δύο ηγέτες που κέρδισαν τις εκλογές, θέλουμε να κάνουμε τα βήματά μας προς μια θετική κατεύθυνση. Τα πιο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με τη Δυτική Θράκη και το θέμα των μουφτήδων. Θέλαμε να τα ξεπεράσουμε αυτά» (www.dnews.gr 14/7/2023).

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν έγινε «σαφές και επιβεβαιώνεται και από Άγκυρα και Αθήνα ότι στη συνάντηση Ερντογάν Μητσοτάκη τέθηκαν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τα κυριαρχικά δικαιώματα, άσχετα αν έγινε ή σε ποιο βαθμό έγινε συζήτηση για αυτά» (www.902.gr 14/7/2023).

Και όμως παρά τις παραπάνω προκλητικές τουρκικές δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ εκδήλωσε  την πρόθεσή του «να κινηθεί στη βάση μιας τολμηρής ατζέντας με στόχο η διαφορά της υφαλοκρηπίδας να τεθεί  σε βάθος χρόνου  στην κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης». Επιπλέον επισήμανε ότι «μια συμφωνία για τη Χάγη είναι μακριά και πως θα μπορούσε να συνεπάγεται κάποιες υποχωρήσεις από θέσεις που αποτελούν την αφετηρία της διαπραγμάτευσης. Σε μια τέτοια περίπτωση υπογράμμισε θα διαδραμάτιζαν ρόλο η Βουλή και τα κόμματα» (Η Καθημερινή 14/7/2023, σελ. 1) πετώντας έτσι σε άλλους το μπαλάκι της ευθύνης για τις «Πρέσπες του Αιγαίου».

Ενόψει όλων των συναντήσεων στο ΝΑΤΟ αν μη τι άλλο ο Ερντογάν φάνηκε  ιδιαίτερα επιδέξιος στο γνωστό παιχνίδι του  «Πάρτα Όλα» και ας μην ήταν καν παραμονή Πρωτοχρονιάς.

About this author

B ΑΡΘΡΑ
 
Πέντε ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η οποία ως γνωστόν τιμάται...
 
Συνέντευξη του Καθηγητή Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Συνέντευξη του Καθηγητή Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,  πρώην Ευρωβουλευτή Νότη...
 
Για τα μηνύματα των Ευρωεκλογών και την επόμενη ημέρα, μίλησε στα αναλυτικά...
 
Τεράστιους πολιτικούς τριγμούς σε Ελλάδα και ΕΕ προκάλεσαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών....
 
Συνέντευξη του πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης...
 
Συμπληρώνονται σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 ογδόντα ολόκληρα χρόνια από τη σφαγή...
 
Με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο και μέλη και φίλους του ΚΚΕ...
 
Στην μεγάλη συγκέντρωση στο Μενίδι, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του...
 
Το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μάϊου 2024 ο Νότης Μαριάς συμμετείχε στη...
 
Στα εγκαίνια του Κεντρικού Εκλογικού Περιπτέρου του ΚΚΕ στο Σύνταγμα  παραβρέθηκε την...
 
Στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης της έκτακτης χρηματοδότησης γέφυρας στην Ουκρανία προχώρησε...
 
Σε πρόσφατο άρθρο μας ( www.political.gr 13/4/2024, σελ.29) επισημάναμε ότι το νέο Σύμφωνο...
 
Παρέμβαση του πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Οι τεράστιες μεταναστευτικές ροές από την περιοχή του Τομπρούκ της Λιβύης προς...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Εντείνεται ο ανταγωνισμός Γαλλίας-Ιταλίας και Ελλάδας σε σχέση με τον περίφημο Οικονομικό...
 
Ανησυχητικές καταστάσεις που απειλούν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα βλέπει το Ευρωπαϊκό...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητή Θεσμών...
 
Tο καταδικαστικό Ψήφισμα της Ευρωβουλής «για το κράτος δικαίου και την ελευθερία...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητή Θεσμών...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητή Θεσμών της...
 
Οι τεράστιες αγροτικές κινητοποιήσεις ανέδειξαν με εξαιρετικά σαφή τρόπο τα προβλήματα που...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Η σκληρή κόντρα γύρω από την επιστολική ψήφο επισκίασε διάφορες εξίσου σημαντικές...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητή Θεσμών της...
 
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού από τον...
 
Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με τον Δήμο Καλαβρύτων...
 
Για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αλλά...
 
Την συμμετοχή του κόμματος ” Ελλάδα, ο άλλος δρόμος”, στις επόμενες Ευρωεκλογές...
 
«Μητσοτακικό σουρεαλισμό» χαρακτήρισε σήμερα στο IONION FM o καθηγητής Νότης Μαριάς την υπογραφή εκ...
 
«Μητσοτακικός σουρεαλισμός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υπογραφή εκ μέρους του Έλληνα...
 
 Η είδηση του θανάτου του πρώην υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ ...
 
Το θράσος του Ερντογάν δεν έχει πλέον όρια. Χαρακτηριστική η επίθεση που...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Άλλη μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων καθώς...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Διοργανώθηκε μετά βαΐων και κλάδων στις Βρυξέλλες το διήμερο 25 και 26...
 
Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για την Ουκρανία και όχι για τους...
 
Να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» επιχειρεί πλέον ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν...
 
Τούρκος έγινε ο Ερντογάν μετά το Ψήφισμα-ράπισμα που υιοθέτησε η Ολομέλεια του...
 
«Η Άγκυρα ρυμουλκεί την Αθήνα σε έναν διάλογο άνευ όρων», δήλωσε στην εκπομπή...
 
Για αποτυχημένο κράτος στην Ελλάδα του μνημονίου μίλησε ο Πρόεδρος του Κόμματος...
 
Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές κυρίως στη Δαδιά και στην Πάρνηθα καθώς και...
 
Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι...
 
Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015 στο οποίο το 61,31%...
 
Ολοκληρώθηκε τελικά χωρίς απόφαση για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό η διήμερη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού...
 
To πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο το οποίο εκμεταλλεύτηκε με απύθμενο θράσος η...
 
Το ναυάγιο στην Πύλο και η εκατόμβη νεκρών, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες...
 
«Πατάει γκάζι» και μάλιστα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου η Ελληνοπολωνική  συνεργασία για...
 
Την Πέμπτη 1ης Ιουνίου δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα των Πανελληνίων Εξετάσεων για...
 
Πριν προλάβουν καλά-καλά να βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου...
 
 «Κυριακή κοντή γιορτή» φαντάζονται πολλοί συμπολίτες μας καθώς προσέρχονται στις κάλπες της...
 
Μετά βαΐων και κλάδων μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία ο Ερντογάν...
 
Έντονες αμερικανικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μακρόν σε σχέση με...
 
Οι συγκρούσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό καταδεικνύουν ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί...
 
Όπως επισημάναμε από τη στήλη αυτή «ιδιαίτερα έντονες συζητήσεις προκάλεσε η πρόσφατη...
 
Η εκατόμβη νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών άνοιξε πλέον τον ασκό...
 
Η εκατόμβη νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών άνοιξε πλέον τον ασκό...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 22/1/2023 για Εκλογές, Υπηρεσιακή...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή...
 
Με τον Υφυπουργό της Πολωνίας  Arkadius Mularczyk συναντήθηκε χθες Τετάρτη 15/2/2023 στην...
 
Και νέα σημαντική πρωτοβουλία από την Πολωνία για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Την...
 
Η «οικονομική απόβαση» της Ιταλίας στη Λιβύη στις 28 Ιανουαρίου 2023 και...
 
Με τις υποκλοπές να βρίσκονται στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης εντός και...
 
Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αναμφίβολα αποτελεί ένα κεφαλαιώδες...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel 1/1/2023 για τη δράση των...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή...
 
Ο Ερντογάν πάει ξανά Ταμείο μετά την πανηγυρική έγκριση του Προϋπολογισμού της...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 18/12/2022 για τη δράση...
 
Ψηφίστηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ο κρατικός προϋπολογισμός 2023 μέσα σε κλίμα...
 
Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στα μνημονιακά κόμματα για τη λαίλαπα των πλειστηριασμών...
 
Ολοκληρώθηκε μετά βαΐων και κλάδων η διήμερη σύνοδος κορυφής των ηγετών της...
 
Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Μακρόν και Μελόνι για το μεταναστευτικό μετά...
 
Εγκρίθηκε μετά βαΐων και κλάδων το Ψήφισμα του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον...
 
Την ώρα που ο Ερντογάν κυριολεκτικά το τερμάτιζε με απειλές ενάντια στην...
 
Με σταθερό τρόπο συνεχίζει πλέον σε όλα τα επίπεδα ο Ερντογάν το...
 
Η προκλητική ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου τόλμησε...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 11/09/2022 για τα θέματα...
 
83 χρόνια μετά την εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου...
 
Σε άρθρο μας την προηγούμενη εβδομάδα διατυπώσαμε 12 συγκεκριμένες προτάσεις για ανάληψη...
 
Τα θετικά σχόλια του δυτικού τύπου για την επίσκεψη του Ερντογάν στην...
 
Η παραίτηση Ντράγκι ομολογουμένως θορύβησε τις Βρυξέλλες τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ...
 
Την ώρα που στην χώρα της «φαίδρας πορτοκαλέας» η μνημονιακή πολιτική τάξη...
 
Αθήνα, 2/7/2022   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/VIDEO Νότης Μαριάς: Δημοψήφισμα τώρα για την ένταξη...
 
Εντείνονται καθημερινά οι απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας που συνοδεύονται πλέον...
 
Συμπληρώνονται σήμερα 18 Ιουνίου 2022, ογδόντα ένα ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 12/06/2022 για: 1) Στρατικοποίηση...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 5/6/22 για τις γεωπολιτικές...
 
Οι απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν με αφορμή την παρουσία του στην στρατιωτική άσκηση...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 9/6/2022, Ο Νότης Μαριάς πρώην ευρωβουλευτής και ο Παναγιώτης...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δύο διαδικτυακές ομιλίες θα κάνει σήμερα Τετάρτη 8/6/2022 και αύριο...
 
Εγκρίθηκε μετά βαΐων και κλάδων στις 19 Μαΐου 2022 από την Ολομέλεια...
 
Εντείνεται η κόντρα με την Άγκυρα για την μη αποστρατικοποίηση νησιών μας...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή...
 
Αθήνα, 27/5/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς: Oμιλία στη Θεσσαλονίκη για τα εθνικά...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 22/5/22 για: 1) Αναγνώριση...
 
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον ανακοίνωσε...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 15/5/22 για: 1) Λογαριασμούς...
 
Η ακρίβεια η οποία πλήττει την ελληνική κοινωνία έχει χτυπήσει κόκκινο. Με...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 17/4/22 για: 1) Τουρκική...
 
«Για την επόμενη διετία σίγουρα είναι λογικό να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή...
 
Την ώρα που συμπληρωνόταν 81 χρόνια από την επίθεση του Χίτλερ κατά...
 
Το γνωστό ρητό «Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω» φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε στις...
 
«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» ήταν το σύνθημα που ακουγόταν έντονα...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή...
 
Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ιστορική συνάντηση Νίξον-Μάο και την διπλωματία του...
 
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα πέραν των άλλων και την...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 27/2/22 για: 1) Ρωσο-ουκρανική...
 
Συνέντευξή μου στο Militaire για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις...
 
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα πέραν των άλλων και την...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 20/2/22 για: 1) Ρωσο-ουκρανική...
 
Το μήνυμα των Πορτογαλικών εκλογών φαίνεται ότι απασχολεί πλέον έντονα τα κομματικά...
 
Η κορύφωση της Ουκρανικής κρίσης οδηγεί πλέον τον Πούτιν στην αγκαλιά της...
 
https://www.youtube.com/watch?v=OHoYxlDVaPo Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή...
 
H τουρκική ηγεσία συνεχίζει ακάθεκτη το γαϊτανάκι των προκλήσεων και με δηλώσεις...
 
Η ζωή πολλές φορές παίζει τα δικά της παιχνίδια. Το μεσημέρι της...
 
Ο τεράστιος σάλος που ξεσήκωσε η Έκθεση Λίτρα-Τσιόδρα για τις αβελτηρίες του...
 
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Πατρίδας μας  η δραματική έκκληση...
 
Σε  δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος σε πιθανή εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων...
 
Η ανακοίνωση την Τετάρτη 16/9/2021 της ίδρυσης του τριμερούς Συμφώνου Αυστραλίας, Ηνωμένου...
 
Το ζήτημα των δωρεάν δικαιωμάτων CO2 για την ΔΕΗ αποτελεί πλέον κρίσιμο...
 
Το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο τραγουδοποιός του...
 
Μίκη καλό σου ταξίδι, Η μουσική σου και οι αγώνες σου πάντοτε...
 
Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και οι χιλιάδες πρόσφυγες που συνωστίζονται...
 
                                                                                                             Αθήνα, 11/6/2021                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/VIDEO Την υποκρισία και το θράσος της...
 
Το τελευταίο διάστημα το ιερατείο των Βρυξελλών έχει προχωρήσει σε σειρά σημαντικών...
 
15 δις ευρώ στον Ερντογάν μόνο από Προενταξιακή Βοήθεια και μόχλευση ιδιωτικών...
 
Παραμονές του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Μαΐου ο Μάριο...
 
Μετά την Απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για αύξηση του ορίου ηλικίας...
 
Η απόφαση του Πάμπλο Ιγκλέσιας να αποχωρήσει από την ηγεσία των Podemos...
 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ    Αγαπητοί Συναγωνιστές και συναγωνίστριες...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη...
 
Ιδού το χοντρό οικονομικό πακέτο της Γερμανικής Ευρώπης στην  Τουρκία από τον...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ Mε τις διερευνητικές η κυβέρνηση τορπίλισε τις κυρώσεις κατά της...
 
Μεγάλη η «μπάζα» των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα Σκόπια μέχρι στιγμής Οι...
 
Με εκτεταμένη αρθρογραφία μας το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει το  γεγονός ότι...
 
Και όμως οι πολυεθνικές του κορονοεμβολίου συνεχίζουν να απαιτούν νομική ασυλία στην...
 
Την ώρα που κορυφώνεται παγκοσμίως το δεύτερο κύμα κορονοϊού με χιλιάδες θανάτους...
 
Όπως αποκαλύψαμε σε σχετικό μας άρθρο η κυβέρνηση υπερψήφισε στο Λουξεμβούργο στο...
 
Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο οι...
 
«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά...
 
H προκλητική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καλύψει πλήρως τον Ερντογάν και...
 
https://www.youtube.com/watch?v=kq7zI3rB4dw Παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητή πρώην Ευρωβουλευτή...
 
Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας θερίζει με χιλιάδες θανάτους, κυβερνήσεις και...
 
Τα άτομα με αναπηρία παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, με υγεία, ισότητα,...
 
Η έκδοση των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα ομολογουμένως παρουσιάζει  τεράστιο πολιτικό και...
 
Η εκλογή Μπάιντεν αναμφίβολα ανακάτεψε την τράπουλα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Οι...
 
Σε έναν νέο γύρο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας που θα μπορούσε να...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Σαράντα επτά  χρόνια πριν, τον Νοέμβρη του 1973, η εξέγερση...
 
Το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί με σκληρό...
 
Η  Ελλάδα  οδηγείται σε μια οιονεί φινλανδοποίηση και μετατρέπεται σε πολιτικό παρακολούθημα των...
 
https://eretikos.gr/ektheti-i-kerameos-meta-ti-vomva-maria-gia-toys-dorean-ypologistes-video/359802...
 
Καθώς η Πατρίδα μας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της...
 
H κατάρρευση της τουρκικής λίρας ήρθε να αποδείξει με τον πιο έντονο...
 
«“Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.” Με αυτή τη φράση αποδόθηκε η γενναία...
 
https://sputniknews.gr/politiki/202010268657220-marias-exairetika-simantiki-i-episkepsi-lavrof-stin-athina-/        ...
 
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε δια ζώσης στις Βρυξέλλες...
 
Η πρόσφατη έλευση Ζάεφ στην Αθήνα και οι ευχαριστίες του προς την...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ Τον Ερντογάν και τις χώρες του Βίζεγκραντ στηλίτευσε για το...
 
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε στις  27 και 28...
 
Νότης Μαριάς: Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημονιακός Δούρειος Ίππος του Βορρά Στην Πέμπτη...
 
Νότης Μαριάς: Καστελόριζο γιοκ για τον Ερντογάν Στην Πέμπτη Διαδικτυακή Εκπομπή την...
 
Νότης Μαριάς: Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης βορά στις χώρες του Βορρά...
 
Νότης Μαριάς: Πέμπτη Διαδικτυακή Εκπομπή 27/7/2020...
 
Νότης Μαριάς: Έτσι τα πήρε χοντρά ο Ερντογάν από την ΕΕ Συνέντευξη...
 
Αθήνα, 27/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Μνημονιακός Δούρειος Ίππος του Βορρά το Ταμείο Ανάκαμψης...
 
Νότης Μαριάς στο Sputnik: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και όχι μυστικές διαπραγματεύσεις...
 
Νότης Μαριάς: Τέταρτη Διαδικτυακή Εκπομπή Best off 20/7/2020...
 
Ο Νότης Μαριάς καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει με 150 εκατ. ευρώ...
 
Νότης Μαριάς: «Μολών λαβέ» η απάντησή μας στον Ερντογάν Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Νότης Μαριάς: Δούρειος Ίππος για νέα μνημονιακά μέτρα το Ταμείο Ανάκαμψης Συνέντευξη...
 
Αθήνα, 22/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς: Μνημονιακός Δούρειος Ίππος του Βορρά το...
 
Νότης Μαριάς: Τέταρτη Διαδικτυακή Εκπομπή 20 07 2020...
 
Νότης Μαριάς: Εδώ και τώρα μέτρα κατά της Τουρκίας για την Αγιά...
 
Αθήνα, 20/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τη μετατροπή...
 
Νότης Μαριάς: Να κλείσει το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Νότης Μαριάς: Τρίτη Διαδικτυακή Εκπομπή Best off 13 7 2020...
 
Νότης Μαριάς: Κυρώσεις κατά της Άγκυρας για την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς...
 
Αθήνα, 17/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ Νότης Μαριάς: Άργησε η κυβέρνηση να επιβάλει διαβατήριο...
 
Νότης Μαριάς: Κάτω τα χέρια απο την Αγιά Σοφιά Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Ο Νότης Μαριάς για Αγιά Σοφιά και Ελληνογαλλικό Αμυντικό Σύμφωνο Συνέντευξη του...
 
Αθήνα, 16/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ Νότης Μαριάς: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και όχι...
 
Νότης Μαριάς: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και όχι μυστική διπλωματία Συνέντευξη του...
 
Ο Νότης Μαριάς για Εθνικά θέματα και Οικονομία Συνέντευξη του Προέδρου του...
 
Αθήνα, 15/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Πλήρης δικαίωση των θέσεων του Κινήματός μας για...
 
Νότης Μαριάς: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την Αγία Σοφιά Συνέντευξη του...
 
Νότης Μαριάς: Τρίτη Διαδικτυακή Εκπομπή 13 07 2020...
 
Νότης Μαριάς: Όχι στην βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς Συνέντευξη του Προέδρου του...
 
Αθήνα, 13/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς: Επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για...
 
Ο Νότης Μαριάς για Πούτιν, γερμανικές αποζημιώσεις και δημοψήφισμα στην Ρωσία Στην...
 
Νότης Μαριάς Δεύτερη Διαδικτυακή εκπομπή Best off 6_7_2020...
 
Νότης Μαριάς: ‘Ετσι μας φίμωσαν και μας αδίκησαν στις Ευρωεκλογές Στην Δεύτερη...
 
Ο Νότης Μαριάς για κόκκινα δάνεια και Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης Στην Δεύτερη...
 
Νότης Μαριάς: Εφ’ όλης της ύλης, για Οικονομία, Novartis και Εθνικά θέματα...
 
Νότης Μαριάς: Επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία τώρα Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος...
 
Νότης Μαριάς: Δεύτερη Διαδικτυακή Εκπομπή 6/7/2020...
 
Νότης Μαριάς: Ελλάς- Γαλλία Συμμαχία Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ Ο...
 
Αθήνα, 6/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Βαρυσήμαντο άρθρο του Βλαντιμίρ Πούτιν για την 75η...
 
Ο Νότης Μαριάς για Πούτιν και γερμανικές αποζημιώσεις Συνέντευξη του Προέδρου του...
 
Νότης Μαριάς 2020: Πρώτη διαδικτυακή εκπομπή...
 
Νότης Μαριάς: Αμυντικό Ελληνογαλλικό Σύμφωνο με ρήτρα Στρατιωτικής Συνδρομής Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Ο Νότης Μαριάς στο Russia Today για δημοψήφισμα και Σύνταγμα στην Ρωσία...
 
Ο Νότης Μαριάς για τα εθνικά θέματα και μεταναστευτικό Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Αθήνα, 1/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Στο φως το Σχέδιο του Ερντογάν για εισβολή...
 
Ο Νότης Μαριάς εφ’ όλης της ύλης για 12 μίλια και ΑΟΖ...
 
Ο Νότης Μαριάς εφ’ όλης της ύλης για Ερντογάν, μεταναστευτικό και οικονομία...
 
Αθήνα, 26/6/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti...
 
Ο Νότης Μαριάς στηλιτεύει την επιθετική πολτική της Τουρκίας Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Νότης Μαριάς: Δεν περνάνε τα σχέδια του Ερντογάν για εισβολή στην Ελλάδα...
 
Νότης Μαριάς: Καμία υποχώρηση στις απειλές του Ερντογάν και της παρέας του...
 
Νότης Μαριάς για Τουρκία να ασκήσουμε βέτο στην χρηματοδότηση, μην περιμένουμε βοήθεια...
 
Αθήνα, 22/6/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ και περιφερειακή οργάνωση Σε...
 
Ο Νότης Μαριάς για την επερχόμενη οικονομική κρίση, μετανάστευση και κινεζοποίηση μισθών...
 
Ο Νότης Μαριάς για το σχέδιο εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα Συνέντευξη...
 
Νότης Μαριάς: Άμεση επέκταση αιγιαλήτιδας ζώνης στα 12 μίλια Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Αθήνα, 18/6/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Πέρασαν δύο χρόνια από την υπογραφή...
 
Νότης Μαριάς: Για αντιμετώπιση τουρκικής απειλής, η Ελλάδα χρειάζεται «Τσόρτσιλ» & όχι...
 
Νότης Μαριάς Οι βουλευτές να φέρουν νόμο για ΑΟΖ όχι μόνο λόγια...
 
Νότης Μαριάς: Άμεση επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12νμ Συνέντευξη του...
 
Αθήνα, 15/6/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Κόψτε το ευρωπαϊκό χρήμα από τον Ερντογάν Ενώ...
 
Νότης Μαριάς: Ανακήρυξη της ΑΟΖ εδώ και τώρα Συνέντευξη του Προέδρου του...
 
Νότης Μαριάς: Να προετοιμαστούμε απέναντι στην Τουρκική πρόκληση Συνέντευξη του Προέδρου του...
 
Νότης Μαριάς: Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης: Όλα τα λεφτά για την Γερμανία Συνέντευξη...
 
Νότης Μαριάς: Να δώσουμε μάχη για τις Γερμανικές αποζημιώσεις Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Αθήνα, 10/6/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς σε εκδήλωση για το Δίστομο: Ο...
 
Νότης Μαριάς: Με σκληρή εποπτεία το πακέτο των 32 δις ευρώ για...
 
Από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της Μάχης της Κρήτης στην μαγική νύχτα της...
 
Ο Νότης Μαριάς για μεταναστευτικό Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ Ο...
 
Αθήνα, 8/6/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Ο Ντομπρόβσκις χάλασε τη φιέστα των 32 δις...
 
Νότης Μαριάς: Ο αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις συνεχίζεται Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Νότης Μαριάς: Να ποιες είναι οι ευθύνες της Κίνας για την πανδημία...
 
Αθήνα, 5/6/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς: Επέκταση Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12...
 
Νότης Μαριάς: Από την μάχη της Κρήτης στην διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων...
 
Ο Νότης Μαριάς για μεταναστευτικό και Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης Συνέντευξη του Προέδρου...
 
Νότης Μαριάς: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης τελικά στηρίζει την Γερμανική οικονομία Συνέντευξη...
 
Ο Νότης Μαριάς για την μάχη της Κρήτης Συνέντευξη του Προέδρου του...
 
Αθήνα, 01/06/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Η Τουρκία ετοιμάζει νέο «ντου» παράνομων μεταναστών σε...
 
Νότης Μαριάς: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης φέρνει λιτότητα και απορρύθμιση της αγοράς...
 
Νότης Μαριάς: ‘Οροι και προϋποθέσεις για την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης...
 
Νότης Μαριάς: Δώσαμε 5 δις ευρώ στους Δανειστές εν μέσω πανδημίας Συνέντευξη...
 
Αθήνα, 28/5/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς: 41 χρόνια από τη Συνθήκη ένταξης...
 
Η επαναστατική πρόταση του Νότη Μαριά για το προσφυγικό που θα αποσυμφορήσει...