ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
14 Νοεμβρίου 2017

Νότης Μαριάς σε Μοσκοβισί: 130 Έλληνες μεγαλοσχήμονες στα Paradise Papers ενώ τρόικα και δανειστές καταληστεύουν τον Ελληνικό λαό

Στρασβούργο,  14/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση για τα περίφημα Paradise Papers και την αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας  ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο σήμερα  14/11/2017.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι στην ημερήσια διάταξη, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και παγκοσμίως. Οι πολυεθνικές, οι ολιγάρχες και οι διάφοροι μεγαλοσχήμονες, αξιοποιώντας την ισχύουσα νομοθεσία και τα νομοθετικά κενά, μεταφέρουν κάθε χρόνο τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους γλιτώνοντας δισεκατομμύρια φόρων».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το φορολογικό dumping και ο επιθετικός φορολογικός σχεδιασμός, είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ολλανδία του Ντάισελμπλουμ, το Λουξεμβούργο του Γιούνκερ και η Μάλτα είναι χώρες που παρέχουν κίνητρα φοροαποφυγής στις διάφορες πολυεθνικές. Οι αποκαλύψεις των LuxLeaks, των Panama Papers, των Paradise Papers απλά αποδεικνύουν δημόσια αυτό που είναι ευρέως γνωστό. Ότι οι πλούσιοι φοροδιαφεύγουν και τα γνωστά υποζύγια, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι, πληρώνουν φόρους».

Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο στη συζήτηση Επίτροπο Π. Μοσκοβισί ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κύριε Μοσκοβισί προκαλούν αγανάκτηση στον Ελληνικό λαό οι αποκαλύψεις, ότι τουλάχιστον 130 Έλληνες μεγαλοσχήμονες βρίσκονται στα Paradise Papers ενώ η τρόικα και οι δανειστές καταληστεύουν τον Ελληνικό λαό. Πρέπει επιτέλους οι πολυεθνικές να φορολογούνται στις χώρες όπου βγάζουν τα κέρδη τους».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ