ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
19 Απριλίου 2018

Νότης Μαριάς: Μεγάλη νίκη στην Ευρωβουλή, με 607 ψήφους υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Στρατιωτικών μας

Αθήνα, 19/4/2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

«Μεγάλη νίκη πριν λίγο στην Ευρωβουλή στο Στρασβούργο. Υπερψηφίστηκε το ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας. 607 υπέρ, 7 κατά, 18 αποχές. Ενημέρωσα ήδη τους γονείς των δύο παλικαριών μας.» Με αυτό το tweet ο Νότης Μαριάς πανηγύρισε την υπερψήφιση του ψηφίσματος για την άμεση απελευθέρωση των δύο παλικαριών μας που κρατούνται ήδη 50 ημέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 16/04/2018 οι Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές μετά από πρωτοβουλία του Νότη Μαριά κατέθεσαν ψήφισμα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας.

Αντίστοιχο Ψήφισμα κατέθεσαν και άλλες πολιτικές Ομάδες. Τελικά το κοινό Ψήφισμα σχεδόν όλων των πολιτικών Ομάδων υπερψηφίστηκε με την συντριπτική πλειοψηφία των 607 Ευρωβουλευτών. Με τον τρόπο αυτό το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει αποφασιστικό μήνυμα στον Ερντογάν το οποίο οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του Ψηφίσματος την  Τρίτη 17/04/2018 «Ο Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους. Πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι οφείλουν να απελευθερώσουν άμεσα τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς αλλιώς θα υποστούν οικονομικές και άλλες κυρώσεις. Ταυτόχρονα η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, τις αρχές της καλής γειτονίας και να σταματήσει τις απειλές κατά της Ελλάδας.

Η Δήλωση Συμπαράστασης του Εμμανουέλ Μακρόν προς την Ελλάδα κατά των τουρκικών απειλών απαντώντας σε σχετική παρέμβασή μου σήμερα το πρωί εδώ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέλνει αποφασιστικό μήνυμα προς τον Ερντογάν ότι η Τουρκία βαδίζει πλέον σε επικίνδυνες ατραπούς».

Επιπλέον ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ και στον Πρόεδρο της κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 18/04/2018, τους κάλεσε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιβολή οικονομικών και άλλων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας.

Ακολουθεί βίντεο με τις δύο παρεμβάσεις του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ε. Κ. :

 

 

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ