ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
2 Φεβρουαρίου 2018

Νότης Μαριάς: Θα είμαι και στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό

Αθήνα, 2/2/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό που θα γίνει 4/2/2018 στο Σύνταγμα θα δώσει το «παρών» ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»  Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μαζί με στελέχη, μέλη και φίλους του Κόμματος, όπως άλλωστε συνέβη και στο Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη στις 21/1/2018.

Επισημαίνεται ότι με δηλώσεις του στις 7/1/2018 ο Νότης Μαριάς είχε εκφράσει τη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις του λαού μας, προκειμένου τα Σκόπια να σταματήσουν να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας και την ιστορία μας.

Επιπλέον, ο Νότης Μαριάς με αφορμή το Συλλαλητήριο της Αθήνας δήλωσε ότι: «οι βασικοί λόγοι αντίδρασης του Ελληνικού λαού έναντι των Σκοπίων για τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας καθώς και της ιστορίας μας όχι μόνο δεν εξέλειπαν αλλά αντίθετα συνεχίζουν να υπάρχουν. Και φυσικά θα εμπεδωθούν και με τη βούλα της Αθήνας αν τελικά η Ελλάδα συναινέσει επίσημα στη χρήση με οποιαδήποτε τρόπο του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Καταγγέλλουμε την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Διαφωνούμε με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Δεν δεχόμαστε για το όνομα των Σκοπίων καμιά σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ζητούμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του λαού μας και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό».

 

Επισυνάπτεται βίντεο με δήλωση του Νότη Μαριά:

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ