ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
6 Οκτωβρίου 2017

Νότης Μαριάς: Η τρόικα και το Eurogroup μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο

Αθήνα, 6/10/2017

Νότης Μαριάς: Η τρόικα και το Eurogroup μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο

Η τρόικα και το Eurogroup μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο του Δημοσιονομικού Συμφώνου με εκατομμύρια φτωχούς, στρατιές ανέργων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αύξηση του επονείδιστου χρέους,  επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 4/10/2017.

Στην παρέμβασή του ο  Έλληνας Ευρωβουλευτής τόνισε ότι «το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι ένα σύστημα επιβολής μιας επώδυνης Μερκελικής λιτότητας, σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης».

Με την ενσωμάτωσή του στο εθνικό Σύνταγμα των κρατών μελών της ΕΕ, θα επιβάλλει στα κράτη-μέλη τον «χρυσό κανόνα της Μέρκελ», δηλαδή κρατικούς προϋπολογισμούς ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ενεργοποιούνται αυτόματα διορθωτικοί μηχανισμοί, ο γνωστός «κόφτης» με μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων και μέτρα βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Νότη Μαριά, με τον τρόπο αυτό «η δημοσιονομική πειθαρχία μπαίνει πάνω από την ανάπτυξη. Πρόκειται για έναν δημοσιονομικό ζουρλομανδύα που επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις, που περιορίζει την εθνική κυριαρχία, που αυξάνει την ανεργία και τις κοινωνικές ανισότητες. Η τρόικα και το Eurogroup εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές στην Ελλάδα, που έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο του Δημοσιονομικού Συμφώνου με εκατομμύρια φτωχούς και στρατιές ανέργων, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αύξηση του επονείδιστου χρέους», τόνισε ο Νότης Μαριάς και ολοκλήρωσε την ομιλία του, απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, λέγοντας:

«Κύριε Ντομπρόβσκις, ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται τα μνημόνια και την τρόικα και σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα».

Επισυνάπτεται το βίντεο της ομιλίας του Νότη Μαριά:

 

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ