ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
18 Απριλίου 2019

Νότης Μαριάς: Η ΝΔ αντί να τραβήξει το αυτί των Ευρωβουλευτών της, κάνει σπονδές στον Μ. Βέμπερ

Στρασβούργο, 18/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νότης Μαριάς: Η ΝΔ αντί να τραβήξει το αυτί των Ευρωβουλευτών της, κάνει σπονδές στον Μ. Βέμπερ

 

Σχετικά με όσα ισχυρίζεται η ΝΔ για την απουσία των Ευρωβουλευτών της από την ψηφοφορία της πρότασης για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΆΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότη Μαριά δήλωσε:

  1. Πληροφορώ τη ΝΔ ότι η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ για Εθνικά Θέματα είναι να δίνεις το «παρών», τις μάχες και την ψήφο σου, όταν και όπου χρειάζεται, πολύ δε περισσότερο, όταν και όπου οφείλεις. Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απουσίαζαν, ως μη όφειλαν, από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, όπου κατέθεσα για ονομαστική ψηφοφορία την πρότασή μου να τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη Δήλωση της Κομισιόν με θέμα την «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923» και να εκδοθεί ψήφισμα. Όμως υπήρχαν Ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων που ήταν παρόντες και υπερψήφισαν την πρόταση.
  2. Ήταν ευρέως γνωστή η κατάθεση της πρότασής μου από τις 3 Απριλίου, τόσο με Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης όσο και με παρεμβάσεις μου σε ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ το βράδυ στις 12 Απριλίου το ανακοίνωσα επίσης και σε τηλεοπτική εκπομπή. Συνεπώς η ΝΔ είχε το χρόνο να προετοιμάσει με τους Ευρωβουλευτές της την πολιτική της θέση και να οργανώσει συντεταγμένα την συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, είτε υπερψηφίζοντας την πρότασή μου είτε καταθέτοντας δική της πρόταση ή ακόμη ετοιμάζοντας δικό της ψήφισμα. Αντιθέτως, αν και είχα δημοσιοποιήσει εγκαίρως την επικείμενη, τότε, κατάθεση της πρότασής μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κανείς από την ΝΔ δεν επικοινώνησε μαζί μου για να συνεννοηθεί. Υπήρξε αδιαφορία, απροθυμία, ανοργανωσιά; Δεν ήταν εύκαιροι οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ; Ή περίμεναν, ότι θα τα μπαλώσουν για τις αντιδράσεις, ΠΡΟΧΕΙΡΑ όπως κάνουν τώρα;
  3. ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Η αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την οποία επικαλείται η ΝΔ στην ανακοίνωσή της δεν είναι παρά μια επισήμανση, μιάμιση σειρά, σε ένα ψήφισμα με θέμα «Η Γενοκτονία των Αρμενίων και οι Ευρωπαϊκές Αξίες», που εγκρίθηκε από την Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ στις 3 Μαρτίου 2015. Προφανώς, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να διαχειριστεί τις τύχες της πατρίδας μας, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, θεωρεί πλήρη και επαρκή Δήλωση Αναγνώρισης της Γενοκτονίας πάνω από 350000 αντρών, γυναικών και παιδιών των Ελλήνων του Πόντου, την υπόμνηση μιάμισης αράδας από τη μεγαλύτερη Πολιτική Ομάδα στην Ευρώπη, όπως λέει, ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ.
  4. Αν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει αναγνωρίσει από το 2015 τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έστω με αυτή τη μιάμιση αράδα, σφήνα στο ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως θέλει να πιστεύει η ΝΔ, γιατί ο Μάνφρεντ Βέμπερ καταψήφισε την πρότασή μου στις 15 Απριλίου 2019; Δεν γνωρίζει ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν τις θέσεις του Κόμματός του; Με τι μούτρα η ΝΔ θα υποδεχθεί τον κ. Μ Βέμπερ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, για να προωθήσει την υποψηφιότητά του ως νέου Προέδρου της Κομισιόν;
  5. Η ευαισθησία στα Εθνικά Θέματα αναγνωρίζεται, όταν αποδεικνύεται στην πράξη. Ας ρωτήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και τους εκπροσώπους των ποντιακών οργανώσεων, όταν τους συναντήσει, μεθαύριο στη Βουλή.

Εν κατακλείδι, η ΝΔ, αντί να τραβήξει το αυτί των Ευρωβουλευτών της που, ελέω τσαγκαροδευτέρας, έλαμψαν δια της απουσίας τους από την επίμαχη ψηφοφορία στην Ευρωβουλή, κάνει σπονδές στον Μάνφρεντ Βέμπερ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που καταψήφισαν μαζικά την πρότασή μου για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και έκδοση σχετικού ψηφίσματος. Και σαν να μην έφθανε αυτό, επιστρατεύει και θεωρίες συνωμοσίας για δήθεν σχέση μου με την εφημερίδα «Δημοκρατία». Μάταια, όμως, καθώς ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι για την ΕΛΛΑΔΑ υπάρχει ΆΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ