ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
16 Απριλίου 2020

Νότης Μαριάς: Για να μείνουμε σπίτι πρέπει να έχουμε σπίτι. Πρόταση-Λύση για τα κόκκινα δάνεια

Αθήνα,16/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νότης Μαριάς: Για να μείνουμε σπίτι πρέπει να έχουμε σπίτι. Πρόταση-Λύση για τα κόκκινα δάνεια

«Για να μείνουμε σπίτι πρέπει να έχουμε σπίτι» τόνισε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και επανέφερε την Πρόταση-Λύση για τα κόκκινα δάνεια την οποία υποβάλλει συνεχώς από τις αρχές του 2016.
Επισήμανε δε ότι στο Eurogroup της 9ης Απριλίου η κυβέρνηση απέτυχε να διασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αναστολή των πλειστηριασμών, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία να ρυθμίσει σημαντικά ζητήματα για τον φτωχοποιημένο από τα μνημόνια Ελληνικό λαό τη στιγμή μάλιστα που διέθετε και το δικαίωμα VETO σε σχέση με την τύχη του πακέτου μέτρων του Eurogroup για τον κορονοϊό.
Και ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι δυστυχώς συνεχίζονται οι κυβερνητικές αμφισημίες και παλινωδίες όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας που ως γνωστόν λήγει την 1η Μαΐου.
Για τον λόγο αυτόν ζήτησε άμεσα μέτρα για την αναστολή των πλειστηριασμών και την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας προκειμένου να μην χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους.
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Το Κίνημά μας “ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” επαναφέρει για άλλη μια φορά την Πρόταση-Λύση που κατέθεσε για τα κόκκινα δάνεια και απαιτεί την αξιοποίηση ποσού 4,5 δις ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών το οποίο να αγοράσει τα κόκκινα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια στην τιμή της πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια και εν συνεχεία με βάση το κυπριακό μοντέλο να μπορούν οι δανειολήπτες στην ίδια τιμή να αγοράσουν το δάνειό τους για να μην χάσουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους. Άλλωστε μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για τις κρατικές ενισχύσεις δεν υπάρχει καν στο τραπέζι πλέον το ψευτοεπιχείρημα ότι απαγορεύεται δήθεν από το δίκαιο της ΕΕ η εξαγορά των κόκκινων δανείων από τα κράτη μέλη της ΕΕ».

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ