ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12 Νοεμβρίου 2014

Νότης Μαριάς από τις Βρυξέλλες: Δεν θα περάσει και η νέα προσπάθεια να μας φιμώσουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Βρυξέλλες, 12/11/2014.
Δελτίο Τύπου
Δεν πρόκειται να περάσει και η νέα προσπάθεια να μας φιμώσουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δήλωσε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μετά και τη νέα απόφαση υπηρεσιακών παραγόντων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην τον συμπεριλάβουν ξανά στον κατάλογο των ομιλητών που προτάθηκαν στον Πρόεδρο του Ε.Κ. προκειμένου να έχουν δικαίωμα παρέμβασης διάρκειας ενός λεπτού, διαδικασία στην οποία ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να θέσει για άλλη μια φορά το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου  2014 ασκώντας νομίμως και εμπροθέσμως τα δικαιώματά του ως Ευρωβουλευτής υπέβαλε αίτημα για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών που θα λάβουν το λόγο σήμερα Τετάρτη 12/11/2014 στην διεξαγόμενη στις Βρυξέλλες  Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου163 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις παρεμβάσεις διάρκειας ενός λεπτού.
Κατά τη διαδικασία αυτή οι Ευρωβουλευτές έχουν δικαίωμα να θέσουν οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό για την ενημέρωση της Ευρωβουλής υπό τον όρο ότι το θέμα δεν θα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου.
Μάλιστα ο Νότης Μαριάς αξιοποιώντας την εν λόγω διαδικασία στις 14/7/2014 είχε θέσει για πρώτη φορά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς ως όφειλε εκ του Κανονισμού γνωστοποίησε το θέμα της αιτηθείσας παρέμβασής του ως εξής: Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις-Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο-Αποζημιώσεις συγγενών των θυμάτων εκτελεσθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα-Σύναψη Συνθήκης Ειρήνης Ελλάδας-Ο.Δ. Γερμανίας.
Πλην όμως η αρμόδια Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ηλεκτρονικό της μήνυμα ενημέρωσε το Νότη Μαριά ότι το αίτημά του απορρίφθηκε για άλλη μια φορά λόγω δήθεν πληθώρας αντίστοιχων αιτημάτων και επειδή ο Ευρωβουλευτής είχε μιλήσει ήδη δύο φορές κατά την εν λόγω διαδικασία και ως εκ τούτου δεν τον συμπεριέλαβε στον ως άνω κατάλογο ομιλητών τον οποίο προώθησε για έγκριση στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ας γνωρίζουν λοιπόν οι πάντες, επισήμανε ο Νότης Μαριάς ότι  κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει  να υπενθυμίζουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη Μέρκελ και την παρέα της ότι η Γερμανία οφείλει να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές της προς την Ελλάδα ύψους τουλάχιστον162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Αυτό άλλωστε θα επαναλάβουμε, συνέχισε ο Νότης Μαριάς και στην ομιλία μας την προσεχή Κυριακή στο Ντίσελντορφ σε εκδήλωση για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα.

About this author

u ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ