ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
11 Απριλίου 2019

Νότης Μαριάς από την Θεσσαλία: Πως μπορεί να ανακάμψει η Ελληνική Οικονομία

Αθήνα, 11/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νότης Μαριάς από την Θεσσαλία: Πως μπορεί να ανακάμψει η Ελληνική Οικονομία

Επίσκεψη στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ –Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μαζί με την υποψήφια Ευρωβουλευτή του Κινήματος, παιδίατρο, κα Μαρία Καραούλη καταγόμενη από την περιοχή της Αργιθέας Καρδίτσας όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, μέλη και φίλους του Κινήματος.
Μεταξύ άλλων ο Νότης Μαριάς επισκέφθηκε τη Βιομηχανία Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ ΑΕ» και την Οινοποιία –Αποσταγματοποιία «ΤΣΙΛΙΛΗΣ».
Παραχώρησε επίσης Συνεντεύξεις Τύπου στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» των Τρικάλων και στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» στην Καρδίτσα, όπου και συναντήθηκε με μέλη και φίλους του Κινήματος και με τοπικούς φορείς όπως με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Γονέων Καρδίτσας καθώς και με τον εκπρόσωπο Αναπληρωτών Δασκάλων Θεσσαλίας.
Στην ομιλία του στην Καρδίτσα ο Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι για να ανακάμψει η Ελλάδα, από την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων πρέπει να δώσουμε έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα παραγωγής, στην Γεωργία-Κτηνοτροφία μας, όπου έχουμε στρατηγικά πλεονεκτήματα και μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προϋπόθεση όμως είναι να αλλάξει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οικονομική πολιτική που επιβάλλεται από τις Βρυξέλες δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των εθνικών κρατών, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ερήμην των λαών, επισήμανε ο κ. Μαριάς. Παράδειγμα το πλήγμα που υπέστησαν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και οι Έλληνες Αγρότες, όπως βέβαια και ο Ευρωπαϊκός Νότος στο σύνολό του, από το άνοιγμα των αγορών. Στην ουσία η πολιτική αυτή εξυπηρετεί τις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά, που μπορούν να εισάγουν, χωρίς δασμούς φθηνά, αμφιβόλου ποιότητας, αγροτικά προϊόντα από αναπτυσσόμενες χώρες, σε βάρος των προϊόντων που παράγει ο ευρωπαϊκός Νότος, εξήγησε. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν προστατεύει την ευρωπαϊκή αγροτική οικονομία, ενώ το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο που παρουσίασε ο κ. Γιούνκερ προβλέπει μείωση των κονδυλίων στον τομέα της Γεωργίας. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες αγρότες και οι μικροκαλλιεργητές στην Θεσσαλία και στις υπόλοιπες περιοχές της πατρίδας μας θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα.
Εμείς επιδιώκουμε μια άλλη πολιτική, έναν ΆΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, ώστε να ενισχυθούν οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι και η ελληνική αγροτική οικονομία, αντέτεινε. Διεκδικούμε: α) διατήρηση ή και αύξηση των κονδυλίων, για τον Πρωτογενή Τομέα, κυρίως στις χώρες που υφίστανται τις συνέπειες του ανοίγματος των αγορών, β)αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων αθρόων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, και γ) την ισχύ μειωμένου φόρου κατανάλωσης για το ούζο και το τσίπουρο, εξήγησε, ζητώντας ταυτόχρονα την επαναφορά σε ισχύ της περίφημης Αρχής της Κοινοτικής Προτίμησης σύμφωνα με την οποία η ΕΕ οφείλει να δίνει ευνοϊκή μεταχείριση στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα προστατεύοντας έτσι τους Ευρωπαίους αγρότες.
Η Ελλάδα που έχει αδικηθεί κατάφορα από τα Μνημόνια δικαιούται να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πολιτική, με γνώμονα τις αναπτυξιακές της ανάγκες, σε ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας, συμπλήρωσε. Στο σημείο αυτό επανέλαβε την πρότασή του για Ειδική Σχέση της Ελλάδας εντός της ΕΕ, όπως ισχύει για τη Δανία και την Ιρλανδία. Ειδική Σχέση σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να διασφαλίζονται ρυθμίσεις για καίριους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η Γεωργία-Κτηνοτροφία, η Ενέργεια, οι μεταφορές, ο Τουρισμός, οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις όπως η ΛΑΡΚΟ συμπλήρωσε.
Τέλος ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια. Η κυβέρνηση έδωσε όνομα, γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας μας και ανέλαβε δεσμεύσεις για τη φύλαξη του εναέριου χώρου των Σκοπίων για να κάνει η Τουρκία business. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Τσίπρας, την επομένη της Πρωταπριλιάς, από τα Σκόπια, υπέγραψε αμυντική συμφωνία, βάσει της οποίας η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα έχει την ευθύνη να επιτηρεί τον εναέριο χώρο των Σκοπίων, με δαπάνες της, στο πλαίσιο των κανόνων του ΝΑΤΟ. Όμως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ακάρ που επισκέφθηκε τα Σκόπια μία μέρα μετά αποκάλυψε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εξοπλίζει και να εφοδιάζει τον στρατό των Σκοπίων, με στολές, άρβυλα κ.λ.π.. Δηλαδή η κυβέρνηση τα έδωσε όλα, για να μαζεύει η Τουρκία τον παρά, κατέληξε.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες του κ. Νότη Μαριά από την περιοδεία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ