ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
11 Μαρτίου 2015

Μογκερίνι σε Νότη Μαριά: Συγνώμη για τα Σκόπια.

Στρασβούργο, 11/3/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Ως σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε τη δημόσια συγνώμη της Φεντερίκα Μογκερίνι για τα Σκόπια ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς, ιδίως μάλιστα μετά και την σημερινή έγκριση από την  πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της ανθελληνικής Έκθεσης για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων.
Μιλώντας λοιπόν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σήμερα Τετάρτη 11/3/2015 το απόγευμα, ο Νότης Μαριάς κάλεσε την παρευρισκόμενη Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι αφού δώσει εξηγήσεις για το ατόπημά της να αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία” κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της Ε.Ε., να προχωρήσει εν συνεχεία και σε σχετική ανάκληση και επανόρθωση καθώς τα όσα είπε στην γνωστή συνέντευξη τύπου προκάλεσαν τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας εναντίον της στην Ελλάδα.
Και ο Νότης Μαριάς έκλεισε επισημαίνοντας στην Φ.Μογκερίνι ότι αναμένει την απάντησή της γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Πράγματι η Φ.Μογκερίνι στην τοποθέτησή της παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος χρησιμοποιώντας για τα Σκόπια το όνομα “Μακεδονία” και αφού ζήτησε δημόσια συγγνώμη ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι η ορθή ονομασία των Σκοπίων που αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί η Ε.Ε. είναι ΠΓΔΜ.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την απάντηση της Φεντερίκα Μογκερίνι.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ