ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
3 Μαΐου 2018

Μετά από παρέμβαση του Νότη Μαριά δήλωση συμπαράστασης του Πρωθυπουργού του Βελγίου προς την Ελλάδα για τις τουρκικές απειλές

Βρυξέλλες, 3/5/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Βαρυσήμαντη δήλωση συμπαράστασης  και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για τις απειλές που δέχεται από  την Τουρκία  έκανε πριν από λίγο μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ μετά από Ερώτηση – Παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 17/4/2018 πάλι μετά από Ερώτηση – Παρέμβαση του Νότη Μαριά ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε επίσης εκφράσει την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών.

Απευθυνόμενος λοιπόν στον Πρωθυπουργό του Βελγίου  ο Νότης Μαριάς  είπε : «κύριε Πρωθυπουργέ του Βελγίου, κύριε Μισέλ αναφερθήκατε στην Ευρωπαϊκή άμυνα και στο ΝΑΤΟ. Όμως το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του σε σχέση με την επιθετικότητα και τις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Επιπροσθέτως μέχρι τώρα δεν έχει συγκροτηθεί Ευρωπαϊκός στρατός που θα μπορούσε ενδεχόμενα να στηρίξει την Ελλάδα έναντι των απειλών της Τουρκίας».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επομένως θα ήθελα να σας ρωτήσω κύριε Πρωθυπουργέ του Βελγίου, εάν το Βέλγιο ως κράτος είναι διατεθειμένο να συνάψει με την Ελλάδα ένα Σύμφωνο Αμυντικής Συνεργασίας με ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Ένα Σύμφωνο εγγύησης των Ελληνικών συνόρων τα οποία άλλωστε είναι και Ευρωπαϊκά ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ένα Σύμφωνο που θα συναφθεί άμεσα καθώς ο Ερντογάν εντείνει τις απειλές του κατά της Ελλάδας και συνεχίζει την παράνομη

κράτηση των δυο Στρατιωτικών μας, για τους οποίους σας κάνω έκκληση  κύριε Πρωθυπουργέ να δηλώσετε εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη συμπαράστασή σας, για άμεση απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας από τις τουρκικές φυλακές. Ευχαριστώ».

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός του Βελγίου είπε: «Και επίσης πρέπει να μιλήσω και για την Ελλάδα και τη σχέση με την Τουρκία. Έχουμε πολλές φορές επαναλάβει και επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στα συμπεράσματά μας».

 

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά και την Απάντηση του Πρωθυπουργού του Βελγίου:

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ