ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΤΥΠΟΣ
22 Οκτωβρίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΛΟΓΩ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αθήνα, 22/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ

Σας αποστέλλουμε άρθρο του Νότη Μαριά με τίτλο:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΛΟΓΩ ΠΡΕΣΠΩΝ
Σε πλήρη διάλυση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών λόγω της σκληρής του κόντρας στο Υπουργικό Συμβούλιο με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ένιπτε τας χείρας του ως νέος Πόντιος Πιλάτος.
Έτσι καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών ανέλαβε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιας και πλέον πρωθυπουργός εν τοις πράγμασι είναι ο……. Πάνος Καμμένος.
Η παραίτηση Κοτζιά, ο οποίος ως γνωστό στηρίζει αναφανδόν τη θνησιγενή πλέον Συμφωνία των Πρεσπών, έσπειρε την ηττοπάθεια στο στρατόπεδο του Ζάεφ παρά τη διαβεβαίωση Τσίπρα ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα στις Πρέσπες.
Ήδη όπως έχουμε επισημάνει προ 15 ημερών σε σχετικό μας άρθρο ο Ζάεφ και η παρέα του πνίγηκαν στις Πρέσπες μετά το αποτυχημένο σκοπιανό δημοψήφισμα.
Ήδη καθώς γράφουμε αυτές τις γραμμές μέχρι στιγμής (Πέμπτη 18/10) ο Ζάεφ αδυνατεί να βρει τον μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών που του χρειάζονται για να ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος των Σκοπίων.
Μάλιστα μετά τις «οδηγίες προς ναυτιλλομένους» που απέστειλε με την γνωστή επιστολή του ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wess Mitchell προς τον αρχηγό του VMRO Hristijan Mickoski όλοι οι βουλευτές του κόμματος αυτού αποχώρησαν από την Βουλή κλείνοντας έτσι τα σενάρια συγκρότησης πλειοψηφίας των 2/3 με μυστική ψηφοφορία στο σκοπιανό Κοινοβούλιο.
Παρά ταύτα πάντως η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών τέθηκε ήδη σε εφαρμογή και στην Ελλάδα σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4 το οποίο προβλέπει ότι η σχετική Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Σκοπίων για την αλλαγή των βιβλίων σε Ελλάδα και Σκόπια κλπ που προβλέπεται από το άρθρο 8 παρ. 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή κατ’ εξαίρεση πριν καν επικυρωθεί η ίδια η Συμφωνία από τα δύο μέρη. Ειδικότερα σύμφωνα με τα ανωτέρω “το άρθρο 8 (5) θα εφαρμόζεται προσωρινά εκκρεμούσης της θέσης σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας. Εάν η Συμφωνία δεν τεθεί σε ισχύ, τούτη, στο σύνολό της και ως προς τις διατάξεις της ξεχωριστά δεν θα έχει περαιτέρω ισχύ ή εφαρμογή προσωρινή ή άλλη και δεν θα δεσμεύει οποιοδήποτε από τα Μέρη με οποιονδήποτε τρόπο”.
Έτσι ο Ν. Κοτζιάς προ ημερών ενημέρωσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την συγκρότηση του Ελληνικού Τμήματος της εν λόγω Επιτροπής που έχει ως Πρόεδρό της τον Υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη και ως μέλη έξι πανεπιστημιακούς.
Προβληματισμό δημιουργεί ήδη εκπεφρασμένη άποψη μέλους του Ελληνικού Τμήματος της Επιτροπής ότι δήθεν αποτελεί “φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και παραμένει ελληνική”!!!
Επανερχόμενοι στο εσωτερικό κομματικό τοπίο αναμένει κανείς με ενδιαφέρον το τι θα πράξουν οι τρεις βουλευτές του Πράττω (Κοτζιάς, Τόσκας, Γιανιά). Θα ακολουθήσουν άραγε το «εντός, εκτός και επί τα αυτά» ή κάτι διαφορετικό;
Από την άλλη πλευρά η «κυβέρνηση-κουρελού» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στηρίζεται σε μια εντελώς ανομοιογενή συγκυριακή πλειοψηφία η οποία έχει εντελώς διαφορετική θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών με αποτέλεσμα ο Α.Τσίπρας να αναζητά «νέα ρετάλια» για να τα ράψει στην κυβερνητική κουρελού που έχει πλέον κατατρυπήσει λόγω του σκοπιανού.
Υπ΄ αυτούς τους όρους και με δεδομένο ότι εντείνονται οι διεθνείς ανταγωνισμοί στην περιοχή για τους ενεργειακούς δρόμους δεν αποκλείεται τελικά η κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Οι τελευταίες πάντως εξελίξεις στο Υπουργικό Συμβούλιο απέδειξαν την πλήρη αλληλεξάρτηση των δύο κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην διακυβέρνηση καθώς πλησιάζει η ώρα της κρίσεως ενώπιον του εκλογικού σώματος. Έτσι οι ΑΝΕΛ μαζεύουν ένσημα ενόψει της πρόωρης συνταξιοδότησής τους από τον Ελληνικό λαό ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διατηρηθεί σε ποσοστά κοντά στο 20% προκειμένου να μην έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ.
Σε κάθε περίπτωση ό,τι και να κάνουν οι ΑΝΕΛ ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι έχουν απόλυτη ευθύνη για τις δυσμενείς και εθνικά επιζήμιες εξελίξεις στο Σκοπιανό μια και με τη δική τους ψήφο εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου παρέμεινε στην εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα με αποτέλεσμα μετά διήμερο να σπεύσει ο Ν. Κοτζιάς στις Πρέσπες και να υπογράψει την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το Κίνημά μας ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα του για την Μακεδονία μας και δεν θα επιτρέψει τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας από τους σκοπιανούς. Απαιτούμε λοιπόν Δημοψήφισμα εδώ και τώρα για το Σκοπιανό προκειμένου οι Έλληνες όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι να βροντοφωνάξουμε: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ