ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΟΜΙΛΙΕΣ
4 Νοεμβρίου 2017

Η λιτότητα και οι αντιλαϊκές πολιτικές υπονομεύουν το Μέλλον της Ευρώπης, διαμήνυσε σε ομιλία του στον Βόλο ο Νότης Μαριάς

  Αθήνα 4/11/2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Η λιτότητα και οι αντιλαϊκές πολιτικές υπονομεύουν το Μέλλον της Ευρώπης, διαμήνυσε σε ομιλία του στον Βόλο ο Νότης Μαριάς

Η λιτότητα και οι αντιλαϊκές πολιτικές υπονομεύουν το Μέλλον της Ευρώπης, διαμήνυσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε Ημερίδα, που διεξήχθη σήμερα, 4 Νοεμβρίου 2017, στο Βόλο, με θέμα: «Το Μέλλον της Ευρώπης».

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το EUROPE DIRECT και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γ. Καρτάλη 72- Πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου).

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται αλλαγή πορείας», επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και τόνισε ότι  «οι Ευρωπαϊκοί Προϋπολογισμοί επιβάλλεται να είναι αναπτυξιακοί και κοινωνικοί. Πρέπει να χρηματοδοτούν δράσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενθαρρύνουν τις περιβαλλοντικές επενδύσεις και την δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Επίσης, αντί να στηρίζουν χώρες με συμπεριφορές εχθρικές και αντιδημοκρατικές όπως η Τουρκία και η Αλβανία, πρέπει να προβλέπουν δράσεις και να δίνουν κονδύλια για την ανάπτυξη του φτωχού Ευρωπαϊκού Νότου και της Ελλάδας, η οποία επωμίζεται ένα δυσβάσταχτο χρέος το οποίο όπως έχουμε αποδείξει είναι επονείδιστο και γι΄ αυτό πρέπει να διαγραφεί.

Τέλος άμεσα πρέπει να θεσπιστεί ευρωπαϊκό κατώτατο εγγυημένο εισόδημα,  ευρωπαϊκό κατώτατο επίδομα ανεργίας καθώς και  ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός προκειμένου να δρομολογηθεί στην ΕΕ η διαδικασία διαμόρφωσης του περίφημου ευρωπαϊκού τριπλού κοινωνικού Α»

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», στις 13/9/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης, στηλίτευσε τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ. και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, τον κατέκρινε για την υποκρισία των δήθεν πέντε σεναρίων για τις αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ουσιαστικά προωθείται το έκτο σενάριο, αυτό της πολιτικής της λιτότητας, του δρακόντειου Σύμφωνου Σταθερότητας και της αντιδημοκρατικής Ευρωζώνης, με το ανεξέλεγκτο Eurogroup  και την πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επίσης στις 25 Οκτωβρίου 2017 και πάλι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντομπρόφσκις, επισήμανε ότι η οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης, η οποία στηρίζεται στη λιτότητα και στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, έχει αποτύχει πλήρως.

Επιπλέον, ο Νότης Μαριάς, πιστός στις διαχρονικές του θέσεις και προτάσεις υπέρ, της Πατριωτικής Εθνικής πολιτικής, των αναπτυξιακών Ευρωπαϊκών δράσεων και κατά των πολιτικών που φτωχοποιούν τους λαούς της Ευρώπης, στις 24/10/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο  Στρασβούργο καταψήφισε τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Οικονομικού Έτους 2018, διότι στηρίζει τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και ενώ δεν διαθέτει κονδύλια για την ανάπτυξη καθώς και για την μείωση της ανεργίας και της φτώχειας, εντούτοις χρηματοδοτεί την Τουρκία και την Αλβανία.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Βόλο, έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ και συναντήθηκε με πολίτες και φορείς της περιοχής.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες και βίντεο με τις σχετικές παρεμβάσεις:

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ