ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
8 Φεβρουαρίου 2018

ΔΤ Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή Όχι στις διακρίσεις σε βάρος των καταναλωτών στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά

Στρασβούργο, 8/2/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Την απαγόρευση των διακρίσεων εις βάρος των καταναλωτών στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Δευτέρα 5/2/2018.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς «η Ενιαία Αγορά είναι μια σημαντική κατάκτηση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά, στο πλαίσιο της Ενιαίας Αγοράς δεν επιτρέπονται διακρίσεις οποιουδήποτε τύπου. Είναι λογικό λοιπόν, ότι η Ενιαία Ψηφιακή Αγορά πρέπει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το γεγονός ότι το διαδίκτυο αξιοποιείται πλέον για την αγορά υπηρεσιών ή προϊόντων δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούνται οι διακρίσεις εις βάρος των καταναλωτών. Δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις αναλόγως της εθνικότητας του καταναλωτή ή αναλόγως του τόπου διαμονής ή του τόπου κατοικίας. Επομένως, οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνουμε και ο Κανονισμός ο οποίος πλέον καταργεί όλες αυτές τις διακρίσεις είναι ένα σημαντικό βήμα σε επίπεδο ΕΕ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Όμως θα πρέπει να παύσουν και οι διακρίσεις που αφορούν το μουσικό περιεχόμενο και τα βιβλία. Αυτά κακώς έχουν μείνει εκτός Κανονισμού».

 

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

 

 

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ