ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
29 Μαρτίου 2014

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Δελτίο τύπου 29/03/2014

«Η επιμονή μας δικαιώθηκε. Οι πολίτες  γνωρίζουν πλέον ποιοι  βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης».
Πλήρη δικαίωση για τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και τομέαρχη Οικονομικών, Βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότη Μαριά, αποτελεί η δημοσιοποίηση της «Λίστας Νικολούδη»  στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα 75 δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και 6 περιφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων που διώκονται για διάφορα  ποινικά αδικήματα.
Και αυτό διότι μόλις μια ημέρα πριν, ο Νότης Μαριάς με σχετική επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε στη Βουλή, είχε καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο  Αθανασίου να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των ονομάτων των παραπάνω αυτοδιοικητικών .
Όπως τόνισε χθες ο Νότης Μαριάς το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό καθώς σε μια φάση που οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους αιρετούς εκπροσώπους τους είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην αυτοδιοίκηση, δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να αποκρύπτει  τα ονόματα όσων διώκονται για ποινικά αδικήματα.
Στην χθεσινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Νότη Μαριά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου είχε αναφέρει ότι η αρμοδιότητα για τη δημοσιοποίηση της λίστας ανήκει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κατόπιν τούτου  ο Νότης Μαριάς απέστειλε χθες  σχετική επιστολή προς τον  Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Νεράντζη ζητώντας την άμεση  δημοσιοποίηση των παραπάνω ονομάτων.     
«Μετά τη σημερινή εξέλιξη», επεσήμανε ο Νότης Μαριάς,  «οι πολίτες ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάιο,  είναι πλέον ενημερωμένοι σχετικά με το ποιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες  και δημοτικοί και  περιφερειακοί σύμβουλοι ελέγχονται για διάφορα  ποινικά αδικήματα».

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ