ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟΟΜΙΛΙΕΣ
5 Νοεμβρίου 2011

Διάλεξη με το Νότη Μαριά στο Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσίευση της εφημερίδας της Κρήτης «ΠΑΤΡΙΣ» )


Διάλεξη του καθηγητή Ν. Μαριά 
με αφορμή το νέο του βιβλίο για το μνημόνιο της χρεοκοπίαςΔιάλεξη του καθηγητή, Νότη Μαριά, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Το Μνημόνιο της Χρεοκοπίας και ο Άλλος Δρόμος, Πειραματόζωον η Ελλάς», θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 8 
Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Ανδρόγεω.Την εκδήλωση διοργανώνουν η Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο (www.autoorganosi.blogspot.com), το Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και οι Εκδόσεις Λιβάνη.


O Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς γεννήθηκε το 1957.
Είναι Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. 


Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και fellow του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. 
Διετέλεσε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Έχει εκδώσει τα βιβλία “European Citizenship”, “The European Ombudsman”, “Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση των Πολιτών και της Αλληλεγγύης”, “Η Διακυβερνητική Διάσκεψη και η Συνθήκη του Άμστερνταμ” (από κοινού με την Κατερίνα Πολυχρονάκη), 
“Η Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Τουρκίας” ( από κοινού με τον Πάνο Καζάκο κ.ά.) και “Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ελληνοτουρκική Προσέγγιση”.

About this author

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ