ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
19 Ιουλίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Δελτίο τύπου 19/7/2012
                                                                                                        
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΝΑΞΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
«Την ώρα που ο  υπουργός Οικονομικών  κ. Στουρνάρας  στο  πρόσφατο Eurogroup  περιορίστηκε  να διαβεβαιώσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης  ότι θα εκτελέσει πιστά το Μνημόνιο  2,  το δημόσιο χρέος της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Έτσι παρά το περίφημο  PSI και τη λαίλαπα των αντικοινωνικών μέτρων του Μνημονίου 2, το ΔΝΤ με Έκθεσή του για τη δημοσιονομική σταθερότητα  επισημαίνει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας για φέτος θα διαμορφωθεί στο 162,6 %  του ΑΕΠ όταν τον Απρίλιο το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι θα κλείσει στο 153,2% του ΑΕΠ.
Για το 2013 οι προβλέψεις των συντακτών του Μνημονίου είναι ακόμη πιο δυσοίωνες αφού προβλέπουν ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 171% του ΑΕΠ αντί 160,9% του ΑΕΠ.
Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά και μάλιστα δια «στόματος»  ΔΝΤ ότι το Μνημόνιο  2 οδηγεί  στην υπερχρέωση της Ελλάδας  με αποτέλεσμα να μπορέσουν οι δανειστές να βάλλουν χέρι στα «ασημικά»  της  πατρίδας μας,  δηλαδή  στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στον ορυκτό πλούτο, στους υδάτινους πόρους,   στη δημόσια ακίνητη περιουσία και στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Ας είναι όμως βέβαιοι  οι ξένοι δανειστές  και η τρικομματική συγκυβέρνηση ότι  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παλέψουν ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα  του Μνημονίου 2  και  θα  βάλουν φραγμό στην επιχειρούμενη  λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.»

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ