ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
7 Νοεμβρίου 2018

Αποκάλυψη βόμβα από τον Νότη Μαριά: Να πως μεθοδεύει τον σκοπιανό συνταγματικό αλυτρωτισμό ο Ζάεφ

Βρυξέλλες 7/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Αποκάλυψη βόμβα από τον Νότη Μαριά: Να πως μεθοδεύει τον σκοπιανό συνταγματικό αλυτρωτισμό ο Ζάεφ

Είδηση βόμβα στην χθεσινή 11η ζωντανή εκπομπή του Νότη Μαριά στο facebook από τις Βρυξέλλες καθώς ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι ο Ζάεφ και η παρέα του συνεχίζουν την αλυτρωτική τους πολιτική μέσα από την ίδια την αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων.

Και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

Ο σκοπιανός αλυτρωτισμός εμπεριέχεται στο υπό αναθεώρηση  προοίμιο του συντάγματος του μορφώματος μέσω της σχετικής του αναφοράς  «στην Διακήρυξη της Πρώτης Συνεδρίασης της ASNOM προς τον μακεδονικό λαό», δηλαδή  στη συνεδρίαση «της Αντιφασιστικής Συνέλευσης για τη Λαϊκή Απελευθέρωση της δήθεν Μακεδονίας» που έγινε στο μοναστήρι Προχόρ Πετσίνσκι στις 2 Αυγούστου του 1944, ήτοι ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Ίλιντεν.

Μάλιστα οι αλυτρωτικές αυτές αναφορές κουμπώνουν και με άλλα άρθρα του συντάγματος των Σκοπίων.

Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι το νέο προοίμιο του συντάγματος των Σκοπίων ενθυλακώνει τις αλυτρωτικές θέσεις της Διακήρυξης της ASNOM που αναφέρεται ρητά σε δήθεν «Μακεδόνες υπό την Βουλγαρία και την Ελλάδα» και διακηρύσσει «το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ολοκλήρου του» δήθεν «μακεδονικού λαού….. για τη συγκρότηση» δήθεν «μακεδονικού κράτους».

«Η ενοποίηση ολοκλήρου του μακεδονικού λαού εξαρτάται από τη συμμετοχή σου στο γιγαντιαίο αντιφασιστικό μέτωπο» διακηρύσσει η ASNOM που συνεχίσει τις αναφορές της για αυτοδιάθεση και ενοποίηση ολοκλήρου του δήθεν «μακεδονικού έθνους» και καλεί σε αγώνα «για την εξάλειψη των συνόρων που ορθώθηκαν για να διαχωρίσουν αδερφό από αδερφό και Μακεδόνα από Μακεδόνα». Κλείνοντας η  ASNOM χαιρετίζει  «τους βετεράνους της εξέγερσης του Ίλιντεν».

Έτσι πλέον ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων όχι μόνο δεν εξαλείφεται από το σύνταγμα του μορφώματος όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας  αλλά παραμένει με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο.

Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι καταστρατηγείται πλέον ακόμη και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών εκ μέρους του Ζάεφ και της παρέας του και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έρθει καν για κατάθεση στην Ελληνική Βουλή, πολύ δε περισσότερο να μπει σε διαδικασία κύρωσης και επικύρωσης από την Ελληνική πλευρά.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή καταλήγει ο Νότης Μαριάς και καλεί τους βουλευτές, την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά και φωτό από τη Διακήρυξη  της Πρώτης Συνεδρίασης της ASNOM:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ