ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΡΑΠΤΩΣ
18 Απριλίου 2019

Απάντηση του Νότη Μαριά στον Μανώλη Κεφαλογιάννη για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στρασβούργο, 18/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Νότη Μαριά στον Μανώλη Κεφαλογιάννη για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση του Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη η οποία πέραν των άλλων παραθέτει και δήλωση του κ. Γιώργου Παρχαρίδη που αναφέρεται σε μένα θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:
1.Αντιλαμβανόμενος την δυσχερή πολιτική θέση του κ. Μ. Κεφαλογιάννη αντιπαρέρχομαι προς στιγμήν τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει περί δήθεν λαϊκιστών και περί δήθεν εκφραστών της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα.
2.Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν απαντά για την ταμπακέρα γιατί δηλαδή ο ίδιος και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έλαμψαν δια της απουσίας τους από την επίμαχη ψηφοφορία την περασμένη Δευτέρα στην Ευρωβουλή με θέμα τη διεξαγωγή συζήτησης και έκδοσης ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η παραπομπή του στην απάντηση της κ. Βόζεμπεργκ δεν μπορεί να σώσει ούτε καν τα προσχήματα αφού όπως προκύπτει από τα επισυναπτόμενα επίσημα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κανείς ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν συμμετείχε στην εν λόγω ψηφοφορία και φυσικά ούτε έλαβε το λόγο.
3.Στην ανακοίνωση του ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίζεται ότι επί πενταετία έδωσε μάχη για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και μάλιστα κατέθεσε και σχετική πρόταση στο ΕΛΚ. Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε γιατί υιοθετεί τον αβάσιμο ισχυρισμό του κ. Παρχαρίδη ο οποίος απαντώντας σε μένα ισχυρίζεται ότι από το 2006 έχει δήθεν γίνει αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
4.Η αλήθεια είναι ότι αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και η ΝΔ έλαμψε δια της απουσίας της από την κρίσιμη σχετική ψηφοφορία της Δευτέρας. Προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τον κ. Μ. Βέμπερ και το ΕΛΚ που στην εν λόγω ψηφοφορία καταψήφισαν την πρότασή μου για συζήτηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
Με τη μούτρα άραγε η ΝΔ θα υποδεχθεί τον κ. Μ Βέμπερ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη σε σχετική εκδήλωση για την προώθηση της υποψηφιότητας του ως νέου Προέδρου της Κομισιόν;
Με τέτοιους φίλους “τύπου Βέμπερ” στις Βρυξέλλες τι να τους κάνεις τους εχθρούς;
Επισυνάπτονται τα επίσημα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την επίμαχη ψηφοφορία για συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ