ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
21 Ιανουαρίου 2017

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδονησία

Αθήνα, 21/1/2017

Την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδονησία κατήγγειλε σε Ομιλία του στις 19/1/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατά τη συζήτηση με θέμα «Ινδονησία, και ιδίως οι περιπτώσεις των Hosea Yeimo και Ismael Alua και του Κυβερνήτη της Τζακάρτα».

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής υποστηρίζοντας το σχετικό Ψήφισμα το οποίο συνυπέγραψε επισήμανε ότι «με αφορμή την κατηγορία σε βάρους του κυβερνήτη της Τζακάρτα για βλασφημία καθώς και τη σύλληψη των Yeimo και Alua για τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές διαδηλώσεις στην Ινδονησία, παρατηρούμε ότι η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στην ημερήσια διάταξη σ’ αυτή τη χώρα».

Και ο Νότης συνέχισε: «Συγκεκριμένα ο χριστιανός κυβερνήτης στη Τζακάρτα προέβει σε μια δήλωση που αμφισβητούσε την ερμηνεία που δίνουν ορισμένοι μουσουλμάνοι θεολόγοι σε μια περικοπή του Κορανίου με αποτέλεσμα πλέον να κατηγορείται για βλασφημία η οποία στην Ινδονησία μπορεί να τιμωρηθεί με πέντε χρόνια φυλάκιση. Παράλληλα δύο νέοι ο Yeimo και ο Alua μετά τη σύλληψή τους για συμμετοχή σε διαδηλώσεις αφέθηκαν μεν ελεύθεροι αλλά συνεχίζουν να κατηγορούνται και έτσι αντιμετωπίζουν πιθανή ισόβια κάθειρξη».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Είναι αναγκαίο λοιπόν πρώτον η Ινδονησιακή κυβέρνηση να άρει τις κατηγορίες κατά των Yeimo, Alua και του κυβερνήτη της Τζακάρτα, δεύτερον να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών στη χώρα αυτή και τρίτον να καταπολεμήσει άμεσα τη διαφθορά».

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ