ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
15 Νοεμβρίου 2017

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους παράνομους μετανάστες

Στρασβούργο, 15/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους παράνομους μετανάστες διαμήνυσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο στις 15/11/2017 με αφορμή τη συζήτηση για το χειμερινό σχέδιο της ΕΕ για τους αιτούντες άσυλο.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «H Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο δέχεται αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Ήδη τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, μια και εκεί έχουν πλέον εγκλωβιστεί πάνω από 15.000 άτομα. Και όλα αυτά ενώ από τέλη Σεπτεμβρίου έχει ολοκληρωθεί το περίφημο σχέδιο μετεγκατάστασης το οποίο εφαρμόστηκε από Γερμανία και Γαλλία μόνο κατά το 1/3».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα οι ΜΚΟ κάνουν πάρτι με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν διατεθεί για τους πρόσφυγες, αντί να διαθέσουν τα κονδύλια αυτά για την εκτέλεση ενός χειμερινού σχεδίου για τους αιτούντες άσυλο»  και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο αρμόδιο επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κύριε Αβραμόπουλε, ενόψει αυτής της κατάστασης πρέπει:

  1. Να αρχίσει η διαδικασία άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου που δεν διαθέτουν πλέον τις αναγκαίες υποδομές υποδοχής.
  2. Να επαναπροωθηθούν όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
  3. Να διατεθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση και το κράτος.
  4. Να συνεχιστεί το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων και να τροποποιηθεί το Δουβλίνο 3 προκειμένου να πάψει η Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.
  5. Να χτυπηθούν τα δουλεμπορικά κυκλώματα που μεταφέρουν χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
  6. Να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα στον Ερντογάν, να πάψει να παίζει με το μεταναστευτικό».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

 

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ