ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Νότης Μαριάς - Ευρωβουλευτής
2 Μαρτίου 2018

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Απαγόρευση πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία και επιβολή κυρώσεων στον σουλτάνο

Βρυξέλλες, 2/3/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Την πλήρη και ολοσχερή απαγόρευση πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία και την επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων κατά της Άγκυρας ζήτησε με παρέμβασή του μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 28/2/2018, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης Φεβρουαρίου είχε την ευκαιρία να στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα στον Ερντογάν και στην Τουρκία. Την Τουρκία η οποία απειλεί πλέον ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα. Την Τουρκία η οποία παραβιάζει τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, επιβάλλει παράνομο θαλάσσιο αποκλεισμό στα Ίμια και εμβολίζει σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού. Την Τουρκία η οποία ενεργώντας ως σύγχρονος πειρατής θέλει να αρπάξει τον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής ΑΟΖ, εκεί όπου βρίσκονται πλουσιότατα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το μήνυμα Τουσκ στον Ερντογάν έπρεπε να είναι πιο αποφασιστικό και έπρεπε να συνδυαστεί με την επιβολή πολιτικών, διπλωματικών, στρατιωτικών και οικονομικών κυρώσεων κατά της Άγκυρας. Έπρεπε ήδη να έχει επιβληθεί από πλευράς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πλήρης και ολοσχερής απαγόρευση πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα και σειρά σκληρών οικονομικών κυρώσεων».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Διότι μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει ο σουλτάνος. Όμως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έμεινε στα λόγια και πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

 

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ