ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
18 Μαρτίου 2018

Ο ρόλος των περιφερειών και των πόλεων της ΕΕ στην υλοποίηση της Συμφωνίας Παρισίου για την κλιματική αλλαγή

Αθήνα, 17/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Για τον ρόλο των περιφερειών και των πόλεων της ΕΕ στην υλοποίηση της Συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή μίλησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, με παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 12/3/2018.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «ο ρόλος των περιφερειών και τον πόλεων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για να υλοποιηθεί η συμφωνία του Παρισιού, η COP 21, για την κλιματική αλλαγή. Και φυσικά αυτό αφορά όλη την Ευρώπη, αφορά και την Ελλάδα όπου δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και στη τοπική  αυτοδιοίκηση και στις περιφέρειες. Και είδαμε ότι είχαμε τεράστιες φυσικές καταστροφές, είχαμε τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στη Μάνδρα με 23 νεκρούς και ακόμη μέχρι τώρα διαμαρτύρεται η τοπική αυτοδιοίκηση για να γίνουν τα περίφημα έργα. Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το επιπλέον στοιχείο που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη και έχει σχέση πάλι με την Ελλάδα, είναι ότι έχει μπει σε μια διαδικασία λόγω των μνημονιακών επιλογών, στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ, των ΕΛΠΕ και κυρίως μονάδων της ΔΕΗ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μία πολιτική στήριξης του περιβάλλοντος όταν γίνονται αυτές οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις».

 

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ