ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
12 Δεκεμβρίου 2017

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλει στην Ευρωβουλή τις προκλήσεις Ερντογάν

Στρασβούργο, 12/12/2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

 

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του Ερντογάν ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 11/12/2017.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις του κατά της Πατρίδας μου, της Ελλάδας. Έτσι χωρίς καν να σέβεται τους κανόνες της διπλωματίας αλλά και της φιλοξενίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ακόμη και εντός του Προεδρικού Μεγάρου, μίλησε για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και για δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη μας. Στη Θράκη όπου κατά την εκεί επίσκεψή του ήταν ιδιαίτερα προκλητικός».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε αμέτρητες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, των ελληνικών χωρικών υδάτων, τη στιγμή που η Τουρκία διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας εάν αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Με διαρκείς παρεμβάσεις μου στο Ευρωκοινοβούλιο έχω κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνες τακτικές της Κυβέρνησης Ερντογάν, αλλά και για το καθεστώς ατιμωρησίας που διέπει τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας».

Και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατέληξε: «Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και του Ερντογάν και για άλλη μια φορά τους απαντά: Μολών Λαβέ».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ