ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Νότης Μαριάς: Κύριε Αποστόλου κυκλοφόρησαν ή όχι στην ελληνική αγορά τα μολυσμένα αυγά που εισήχθησαν από την Γαλλία;
2 Σεπτεμβρίου 2017

Νότης Μαριάς: Κύριε Αποστόλου κυκλοφόρησαν ή όχι στην ελληνική αγορά τα μολυσμένα αυγά που εισήχθησαν από την Γαλλία;

Αθήνα, 2/9/2017

Ο κ. Αποστόλου υποχρεούται να μας διαβεβαιώσει ότι η παρτίδα με τα 300 κιλά μολυσμένης σκόνης, από ασπράδια αυγών που εισήχθησαν  από τη Γαλλία, δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ελληνική αγορά, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑRT και στον Αντώνη Μυλωνάκη χθες 1/9/2017.

Την προηγούμενη μέρα ο Νότης Μαριάς στις Βρυξέλλες στηλίτευσε τις  τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων εποπτικών αρχών, για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

«Πρώτα από όλα η ύποπτη παρτίδα εντοπίστηκε τον Μάιο του 2017 στην ΕΕ και ενώ οι αρμόδιες αρχές το γνώριζαν, δεν  έλαβαν άμεσα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών στην Ευρώπη», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και συνέχισε: «Μας ενημέρωσαν τελικά στις 7 Αυγούστου και το χειρότερο είναι ότι ενώ η Κομισιόν γνώριζε πως το πρόβλημα υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2016, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια. Η Ολλανδική Κυβέρνηση μάλιστα ενημερώθηκε το Νοέμβριο του 2016, αλλά έκανε την “πάπια”.

Γνώριζαν λοιπόν το πρόβλημα εδώ και καιρό και όμως άφησαν τον κόσμο να καταναλώσει τα ύποπτα αυγά, το κρέας των πουλερικών και άλλα τρόφιμα που παράγονται από αυγά.

Τελικά στις 7 Αυγούστου και όταν πλέον δεν μπορούσαν να καλύψουν το διατροφικό σκάνδαλο, ενημέρωσαν τους πάντες.

Αυτό που, κυρίως, με ενδιέφερε ήταν εάν μετά τον Μάιο του 2017 μπήκε στην Ελλάδα κάποια παρτίδα. Ρώτησα λοιπόν και μου απήντησαν ότι μια παρτίδα  αυγών  έχει εισαχθεί στην Ελλάδα, αλλά δεν απάντησαν πότε. Εγώ επέμενα να μάθω εάν αυτά κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά και μου απάντησαν από την Επιτροπή άτυπα, εκτός μικροφώνου και προφορικά ότι αυτά δεν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Ζήτησα να μας διαβεβαιώσουν και γραπτώς αλλά δεν το έπραξαν. Το βράδυ της 31ης Αυγούστου με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για μια παρτίδα σκόνης από ασπράδια αυγών 300 κιλών η οποία εισήχθη στην Ελλάδα από τη Γαλλία, αλλά και πάλι δεν μας διαβεβαίωσαν γραπτώς εάν κυκλοφόρησε ή όχι στην αγορά.

Επίσης ζήτησα από τα αρμόδια Ελληνικά Υπουργεία να μας απαντήσουν εάν η ύποπτη σκόνη αυγών κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, αλλά δεν απάντησαν.

Αξιώνουμε από τις Ελληνικές αρμόδιες Αρχές και ειδικά από τον κ. Αποστόλου να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι αυτή η παρτίδα με 300 κιλά μολυσμένης σκόνης, από ασπράδια αυγών που εισήχθησαν  από τη Γαλλία, δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα».

Σε κάθε περίπτωση προκύπτουν τα ερωτήματα:

Ενδιαφέρεται ή όχι η Ελληνική Κυβέρνηση για την υγεία και την σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών;

Ποια είναι η θέση της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων; Γιατί κάνουν τους Κινέζους;

 

Επισυνάπτεται το βίντεο με την συνέντευξη του Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό ΑRT

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ